Kultura

Jazz magija Dedića i Matišića u Dvoru

Jazz magija Dedića i Matišića u Dvoru

Pijanist Matija Dedić i vibrafonist Šimun Matišić održali su u četvrtak navečer u sklopu Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto jazz koncert u Kneževom dvoru.

Ovaj jazz duo zajedno nastupa od 2014. godine, a ponajviše izvode djela Keitha Jarretta, Pata Methenyja i Chicka Coreae iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Upravo je taj program publika Kneževa dvora imala priliku čuti na sinoćnjem koncertu.

Ovo je treća godina da Dedić sudjeluje na MGF Dubrovnik u pozno ljeto. Dosad smo ga imali priliku slušati u jazz obradama Bachovih djela s poznatim gitaristom Darkom Jurkovićem Charlijem, a ove godine, po prvi puta u Dubrovniku, Matija je nastupio s mladim glazbenikom Šimunom Matišićem.

Najboljeg hrvatskog jazz izvođača i studenta druge godine udaraljki te prve godine klasične kompozicije, Šimuna Matišića, publika je izvela na čak dva bisa i u nekoliko navrata nagradila bogatim pljeskom.

Inače, mladi glazbenik Šimun Matišić koji je prvi put nastupio u Kneževom dvoru, s 14 godina izdao je svoj prvi nosač zvuka pod naslovom ‘Jazz nocturno’ sa svojim triom gdje svira vibrafon i marimbu. Surađivao je sa brojnim inozemnim i domaćim jazz i klasičnim glazbenicima kao što su: Boško Petrović, Miljenko Prohaska, Mario Mavrin, Primož Grašić, Florin Nicoulescu, Stochelo i Moses Rosenberg…

Pročitajte još

OKRUGLI STOL ‘Neznanje je najveća prepreka za očuvanje povijesnog identiteta’

Dulist

NOVA KNJIGA MARA JOVIĆA ‘Totus tuss’ – filozofski osvrt na vječne teme

Dulist

BESPLATNI CVJETNI KONCERT Povodom Dana planeta Zemlje manifestacija u Ljetnikovcu Crijević Pucić

Dulist