Grad

JAVNE POVRŠINE Zakupcima novi ugovori, bez novih zahtjeva do 2020.

JAVNE POVRŠINE Zakupcima novi ugovori, bez novih zahtjeva do 2020.

Sjednica Povjerenstva za izradu plana javnih površina i određivanje visine zakupnine održana je u utorak u Maloj vijećnici Grada Dubrovnika uz sudjelovanje gradonačelnika Andra Vlahušića.

Kako javljaju iz Gradske uprave, raspravljalo se o nizu aktualnih pitanja s ciljem poboljšanja u upravljanju javnim površinama, posebno onim unutar povijesne jezgre.

Povjerenstvo je zauzelo jednoglasan stav o zabrani dodjele novih javnih površina unutar zidina na razdoblje od tri godine, zaključno s 2019. godinom, a što će se definirati izmjenom Odluke o zakupu javnih površina.

Donesen je i jednoglasan zaključak da će se ugovori o zakupu počevši od 1. siječnja 2017. sklapati na razdoblje do tri godine, što će urednim zakupcima pružiti određenu poslovnu sigurnost. U Plan korištenja javnih površina u povijesnoj jezgri ponovno će se uvrstiti opće odredbe kojima se primjerice regulira način postavljanja stolova, izgled taraca i slično.

Znatno će se pooštriti kaznene odredbe za prekršitelje ugovora o zakupu posebno putem instituta oduzimanja javne površine, odnosno uklanjanja stolova i stolica uz pojačani nadzor Službe komunalnog redarstva.

Najavljeno je također da će se redefinirati broj i obuhvat zona unutar povijesne jezgre. No, o tome kao i o cjenovnoj politici, najavio je predsjednik Povjerenstva Blaž Pezo, raspravljat će se na idućoj sjednici koja će se održati do kraja studenog.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist