Kultura

JAVNA TRIBINA Koji je značaj Dubrovačkih ljetnih igara?

JAVNA TRIBINA Koji je značaj Dubrovačkih ljetnih igara?

Dubrovačke ljetne igre pozivaju studente i sve zainteresirane građane na sudjelovanje u javnom razgovoru o ovoj najstarijoj i najuglednijoj hrvatskoj kulturnoj manifestaciji koji će se održati u ponedjeljak, 19. siječnja u 18 sati u Saloči od zrcala Narodne knjižnice Grad.

Cilj razgovora je ostvariti diskurs između publike te kreatora programa i organizatora s druge strane, na temu prošlog i sadašnjeg značaja Dubrovačkih ljetnih igara, uključujući i traženje odgovora koji mogu pridonijeti njihovu razvoju u budućnosti.

Tako će se razgovarati o tome kakvu publiku Igre imaju danas, a kakva je ona bila prije, što su Igre značile u prošlosti, a što znače danas, i to lokalno, nacionalno i međunarodno, tražit će se prijedlozi programa koje bi publika željela gledati na Igrama i slično.

U razgovoru će sudjelovati intendant Dubrovačkih ljetnih igara Mladen Tarbuk, njegova pomoćnica za dramski program Mani Gotovac koja će razgovor i moderirati, ravnatelji dubrovačkih ustanova u kulturi, dekan Akademije za dramsku umjetnost Sveučilišta u Zagrebu Borna Baletić, diplomirana pijanistica Marija Grazio, skladatelj Đelo Jusić, dr. sc. Davor Ljubimir, dr. sc. Mira Muhoberac, prof. filozofije Ante Nodilo, kazališni kritičar Jovica Popović te dr. sc. Nenad Vekarić.

Pročitajte još

[FOTO] SPOMEN IZLOŽBA Marita Kisić Kamić predstavila umjetnička djela od plastičnih boca

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist