Aktualno

Jasprica: Nitko ih ni na što nije tjerao

Jasprica: Nitko ih ni na što nije tjerao

Dvije naše sugrađanke, inače majke visokoobrazovanih osoba, kontaktirale su nas i požalile se kako su njihove kćeri, dobile sa Zavoda za zapošljavanje područne službe Dubrovnik poziv za odaziv na Sajam

poslova, a ako se ne odazovu bit će brisane s evidencije nezaposlenih.

– Došli su na Sajam, a tamo im se nudi, ništa drugo nego poslovi srednje stručne spreme, poput konobara i kuhara, i to još sezonski poslovi, što dodatno dovodi do frustrirajućeg osjećaja djece, koja ionako nemaju posla.

Stoga je cijeli ovaj Sajam organiziran kako bi Dasen Jasprica imao publiku – zaključila je jedna naša sugrađanka, koja je željela ostati anonimna.

O ovome smo upitali pročelnika područne službe HZZ-a Dasena Jaspricu, koji nam je potvrdio kako će dio nezaposlenih osoba, koje ne budu imale konkretan razlog ne dolaska na Sajam poslova, biti brisane s evidencije nezaposlenih:

– Ove godine smo, da bi odaziv na Sajam bio bolji, organizirali dolazak nezaposlenih na Sajam. Putem izjave o prihvaćanju Sajma kao mogućnosti zapošljavanja, i nitko ih ni na što nije tjerao. Vjerojatno će dio nezaposlenih, koji ne budu imali konkretan razlog zbog kojeg nisu došli na Sajam poslova, biti brisani sa evidencije.

Oni će se javiti svom voditelju, dio će sigurno opravdati nedolazak, a oni koji su neopravdano izostali, vjerojatno će biti brisani – istaknuo je Jasprica dodavši kako su na Sajam došli poslodavci koji su došli, premda bi u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje – područnoj službi Dubrovnik voljeli da na Sajmu sudjeluje i veći broj poslodavaca.

– Ali što je tu je. Voljeli bi da su tu građevinari, inženjeri, medicinari, svi oni koji bi bili u funkciji novog zapošljavanja. Što god se nudi, što je kvalitetno, je tu, iako je dijelom riječ i o sezonskom zapošljavanju – zaključio je Jasprica. 

Pročitajte još

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist