Kultura

Jasminka Stančul i Marc Tardue oduševili prepuni Knežev dvor

Jasminka Stančul i Marc Tardue oduševili prepuni Knežev dvor
Dubrovnik, 19.09.2017. Festival Dubrovnik u pozno ljeto - DSO, Marc Tardue i Jasminka Stancul Foto: DSO

I sinoćnji koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra u Kneževom dvoru je bio ispunjen do zadnjeg mjesta.

Orkestrom je po prvi put ravnao maestro Marc Tardue, a kao solistica je nastupila miljenica dubrovačke publike, pijanistica Jasminka Stančul. Na programu su se našli Mozartov Klavirski koncert br. 9 u Es duru i Bizetova Simfonija u C duru.

Dirigent Marc Tardue dobitnik je brojnih prestižnih nagrada kao što je ‘Swiss Prize’, francuska vlada nagradila ga je titulom ‘Chevalier des Arts et Lettres’ za izvanredna umjetnička postignuća, portugalsko ministarstvo kulture nagradom ‘Medalha de Mérito Cultural’, a sinoć je po prvi put dirigirao DSO-om.

Istaknuta pijanistica Jasminka Stančul u Gradu nastupa od svoje osamnaeste godine, dubrovačka publika redovno u velikom broju posjećuje njene koncerte, a ona se njome uvijek rado vraća i priređuje izvanredne glazbene doživljaje koje je kritika nazvala ‘vrhuncem pijanizma’. Upravo tako je bilo i sinoć u izvedbi Mozartovog Klavirskog koncerta br. 9 u Es duru.

Jasminka Stančul će ponovno nastupiti u četvrtak 21. rujna u Kneževom dvoru s početkom u 21 sat, ovoga puta s Gudačkim kvartetom Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Na programu su Dvořákov Kvartet br. 12 u D duru. Op. 95 ‘Američki’ te Schumannov Klavirski kvintet u Es duru, op. 44.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist