Natrag
22.8.2017 01:52

facebook

twitter

google

rss

dulist

Jasmin Repeša kupio Ljutićevu kuću na Stradunu

18.9.2015 @ 15:33 Dulist Grad
3;3

Podijelite:

Bivši izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije i trener talijanske Olimpie Milano Jasmin Repeša novi je stanovnik povijesne jezgre.

Štoviše, ‘Jasko’ je nakon kupovine dva stana u Dvorima Lapad ovih dana kupio i kuću na samom Stradunu. Točnije, riječ je o kući trokatnici u ulici Između Polača na broju 26, u vlasništvu poznatog dubrovačkog opernog pjevača Vlaha Ljutića.

Podsjetimo, Ljutić je tu nekretninu od 100 metara četvornih, koja ima i svojstvo spomenika kulture, početkom ove godine po pravu prvokupa nudio Gradu Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji po cijeni od 550 tisuća eura, ali je odbijen. Kako saznajemo, Repeša je nekretninu kupio za otprilike istu cijenu.

Inače, na nekretninu je početkom svibnja ove godine oko bacila i Javna ustanova Rezervat Lokrum, čiji je ravnatelj Mario Tevšić taj prostor vidio kao idealan za svoj ured, jer je trenutni u derutnom stanju. Iako je dobio načelnu podršku predsjednika Gradskog vijeća Mata Frankovića, Tevšić je ‘naletio’ na negativan stav javnosti, ali i gradonačelnika Vlahušića, koji je smatrao kako je cijena previsoka i nije ‘društveno opravdana’. Na kraju je od kupnje odustao, navodno zbog ‘nerazumijevanja javnosti’.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana