Sport

Janović: Bit će napeto, ali prolazimo!

Janović: Bit će napeto, ali prolazimo!

Bilo bi nam draže da drugu utakmicu igramo pred našim navijačima, posebno ako dođe do produžetaka ili peteraca, ali što je, tu je. Jako je bitno da odigramo maksimalno angažirano i da pokušamo pobjediti.

Neozbiljno je licitirati s nekom razlikom jer momčad Vasasa garantira dvije vrlo izjednačene i do kraja napete utakmice – najavljuje prvu četvrtfinalnu utakmicu s Mađarima Jugovo ovogodišnje pojačanje Nikola Janović.
 
ISKUSNA MOMČAD
 
Janović kaže kako podatak u dosadašnjoj dominaciji Juga nad Vasasom na domaćem bazenu nije pritisak na domaće, već na goste koji će sigurno htjeti prekinuti tu za njih neugodnu tradiciju.

– Mi smo dovoljno iskusna momčad da ne podlegnemo pritiscima i siguran sam da ćemo tu tešku utakmicu odigrati na najvišem novu – ističe Janović.

Dodaje kako je, bez obzira na priličan broj pogreški i manjak koncentracije, utakmica sa zagrebačkom Mladosti poslužila kao dobra uvertira, posebno jer je potvrđena vodeća pozicija pred doigravanje. U poslijednje vrijeme odigrano je puno jakih utamica i svaka je bila uvertira za Vasas, kaže Janović.

Mađari su ove sezone iznimno jaki. U redovima Vasasa već drugu sezonu igra nekadašnji kapetan Juga Miho Bošković, a u ekipi su još i mađarski reprezentativci Gergely Kiss, braća Adam i Barnabas Steinmetz, Viktor Nagy, Gergely Katonas i Marton Vamos te crnogorski reprezentativac Draško Brguljan.

– Svakako su im najjači igrači Kiss, Bošković i Katonas, premda posebnu pozornost valja posvetiti i Drašku Brguljanu, koji jako dobro igra obranu i pokretač je njihovih napada. Tu je još nekolicina mađarskih reprezentativaca i sigurno su kompaktna momčad – naglašava Janović.

Janović smatra kako je, bez obzira što se neki detalji nisu poklopili kako se možda očekivalo (prvo mjesto u grupi, op.a.), Jug kvalitetnija momčad od Vasasa i ima snagu proći na Final Four.

Utakmica Jug – Vasas igra se u srijedu, 14. ožujka u 18.30, uz prijenos na HRT2.
 
 
 

Pročitajte još

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist

MINI-KOŠARKA Juniori Dubrovnika treći na Prvenstvu Dalmacije!

Dulist