Županija

Jambo: To je izmišljena priča grupe neznalica

Stipo Gabrić Jambo

Šef županijskog HSS-a i bivši dugogodišnji gradonačelnik Metkovića Stipe Gabrić Jambo na današnjoj je konferenciji za medije odgovorio na izjave njegovog nasljednika Boža Petrova.

Jambo smatra kako Petrov obmanjuje javnost pričama o smanjenju duga Grada Metkovića, jer prema njegovim informacijama stvarni je dug na datum 31. prosinca 2013. godine iznosio 7,5 milijuna kuna.

– Državna revizija nije pronašla niti jednu primjedbu na izvršenje proračuna. Oni koji govore o dugu počeli su s pet pa su preko 10 i 15 milijuna kuna došli do 50 pa se zaustavili na 17 milijuna – kazao je Gabrić Jambo, zatraživši da mu se dug predoči po stavkama jer je veliki minus u gradskoj blagajni ‘izmišljena priča grupe neznalica’.

Jambo ne vjeruje kako je nova gradska vlast uspjela u pola godine uštedjeti 6,5 milijuna kuna.

– Smanjenjem plaća su uštedili najviše 300 000 kuna. Gdje su ostale uštede? Osim dubinskih arheoloških istraživanja mojih 16 godina nisu radili ništa! – istaknuo je Jambo, koji smatra kako nema nikakvih problema s izdacima za putne naloge jer službeno vozilo Grada Metkovića pripada svim poreznim obveznicima pa su njim u bolnicu u Split i zagreb, tvrdi Jambo, prevoženi deseci njegovih sugrađana.

– Kada ponovno budem gradonačelnik opet će biti tako – dodao je Jambo. Nije propustio pobrojati investicije Grada Metkovića u kapitalne projekte, od Arheološkog muzeja do centra za socijalni rad. Ne brinu ga ni kaznene prijave koje se množe.

– Nek ih pišu, mogu ih objesit mačku o rep. Ja sam sretan čovjek, koji živi od svog rada – izjavio je Gabrić Jambo, koji premda je gradski vijećnik nema namjeru dolaziti na sjednice metkovskog Gradskog vijeća.

Pročitajte još

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist