Aktualno

Jambo se zasad “izvukao”

Jambo se zasad "izvukao"

Općinski sud u Metkoviću vratio je optužnicu protiv Stipe Gabrića Jamba i Milorada Dodiga zbog nenamjenskog trošenja novca tužiteljima na doradu.

Radi se o novcu koji je grad Metković dobio kao obeštećenje zbog šteta koje je suša nanijela poljoprivrednicima. Tada je potrošeno oko milijun kuna, a prema optužnici vraćenoj na doradu, Jambo je optužen da je 4,55 milijuna kuna potrošio nenamjenski.

Prijava datira od 4. kolovoza 2004. godine, kada je postupak pokrenuo Ivica Vidović, tadašnji povjerenik Vlade za Metković.

Optužnica je vraćena zbog, kako stoji na stranicama Općinskog suda, što "u postupku vođenja istrage nije u dovoljnoj mjeri razjašnjeno činjenično stanje po predmetnoj optužnici". Također navode što se mora napraviti u dopuni istrage, a to je ispitivanje Jamba u vezi s navodima iz optužnice, da se pribavi popis i ispita 161 osoba čija su imena, prema optužnici, Jambo i Dodig nadopisali za pomoć za štetu od suše, pribavi zapisnik sa sjednice Poglavarstva Metkovića od 17. prosinca 2003. godine te da se pribave materijali Povjerenstva za štetu Grada Metkovića na temelju kojih je donesena odluka.

– Upravo zbog kvalitativno i kvantitativno neadekvatnog vođenja istrage, a shodno tom i manjkave optužnice, neovisno o posrednom pritisku na pojedine članove vijeća, jedini opravdan i zakonom sukladan postupak jest vratiti optužnicu ODO Metković radi dopune istrage te tek kada se provedu naprijed navedeni dokazi sud će donijeti odluku o uloženim prigovorima- naveo je u zaključku obrazloženja potpisanog 1. veljače predsjednik Vijeća Davor Bebić.
 

Pročitajte još

CAVTATSKI UČENICI U KUĆI BUKOVAC Izrađivali uskršnje čestitke

Dulist

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija