Sport

Jakobušić: Još ne znam želim li novi mandat

Jakobušić: Još ne znam želim li novi mandat

S ponedjeljkom 1. lipnja Jugašima je sezona službeno završila. Druga u nizu bez trofeja. Za 15. lipnja zakazana je Skupština VK Juga, nakon koje će mnogo toga biti jasnije.

Prije svega po pitanju predsjednika, jer aktualnom, Lukši Jakobušiću dvogodišnji mandat se bliži kraju. Mandat s puno briga i problema, a bez trofeja.
– Moj mandat je pri kraju, a ako će Skupština izabrati novog predsjednika imat će dovoljno vremena za pripremu nove sezone. Osim toga, na kraju smo osmogodišnjeg ili desetogodišnjeg razdoblja što se tiče starijih igrača pod ugovorom. Ova bi skupština trebala bi neke stvari pokrenuti ‘isponove’. Ovaj tjedan ćemo razgovarati interno mi u klubu u kojem smjeru sve skupa ide. I po pitanju predsjednika i trenera i ostalog.

Imate li želju ostati na dužnosti predsjednika Juga?
– Imam dvojbu, moram priznati. Sve ovo što se dogodilo, a što ponekad nije ni imalo veze s vaterpolom, me previše potrošilo. A kako imam obitelj i 2-3 privatna biznisa, nisam uspijevao to uskladiti. Ako u idućem razdoblju uspijem to uskladiti, onda bih se prihvatio dužnosti još dvije godine. Samo iz razloga da započeti ciklus dovedemo do kraja, prijeđemo u novu fazu. Jer prošlo je vrijeme ‘pet tisuća gledatelja’. Klub treba okrenuti prema vanka, napraviti iskorak i mislim da to radimo. Ovaj tjedan ću odlučiti o kandidaturi. Čut ću se s dopredsjednicima, interno s Upravom i onda vidjeti. Zasad je 50-50, ali tako je već duže vrijeme. Očekivao se taj neki trofej koji bi izbrisao sve što te mori, pa se to ne dogodi. Nismo osvojili ništa i tu osjećam obavezu. Sezonu nismo završili kako smo je počeli, ni s trenerom ni s igračima. Milijun puta se preispitujem jesam li ja za ovo. Namjerno sam preuzimao malo više toga na sebe, a to nisam trebao. Kad bih se uspio rasteretiti, prihvatio bih novi mandat. Na kraju, jedno je istaknuti kandidaturu, a drugo je pitanje hoće li me Skupština izabrati.

Nakon dvogodišnjeg mandata bez trofeja nameće se pitanje podrške Uprave kluba?
Osjećam podršku Uprave. Ciljeve zbog kojih sam izabran smo donekle postigli, ali nikad nisam zadovoljan. Ako bih ostao, trebalo bi nastaviti gdje se stalo. Ja nisam zadovoljan i mislim da može puno bolje.

Kakav je trenutni status Vjekoslava Kobešćaka?
S Kobešćakom smo imali dogovor do 1. lipnja. Kad se rješava pitanje predsjednika, onda se rješava i pitanje trenera i igrača. Postoji obostrana želja da se suradnja nastavi, jer Vjeko nam je dao dodatnu dimenziju.

Pronalazite li pozitivne strane ove sezone?
Pozitivnim smatram četvrtu utakmicu finalne serije, koja nam je u Gružu dosta toga pokazala, prije svega što se tiče publike. Na tome treba graditi klub kroz iduće dvije godine. Uz to, pozitivno je i kako smo izgledali posljednjih mjesec dana pod paskom trenera Kobešćaka. To dvoje budi optimizam, i to vidi svaki navijač Juga. Kad vidiš da se stvari miču, imaš neku nadu. Trofej je trebao biti kruna, ali Primorje je objektivno jača momčad. Na neke stvari možeš utjecati, na neke ne možeš.

Može li se već danas govoriti o transferima, novim ili starim licima u Jugovoj svlačionici za iduću sezonu?
Prerano je govoriti o tome. Nekima su ugovori istekli, nekima još uvijek vrijede, ali to nije toliko bitno. Sastajemo se svakodnevno. Završnica nam je dala odgovore na mnoga pitanja. Kad se riješi pitanje trenera, onda će on reći kako vidi momčad. To je ključno. Dosad su uglavnom uprave, iz raznoraznih razloga, sastavljale momčadi. Bilo je tu svega. Dat ćemo povjerenje treneru da sastavi momčad u okviru budžeta i ambicija koje mu zada novi mandatar na čelu Uprave. Jug uvijek treba biti pri vrhu. U Barceloni smo vidjeli koliko je to bitno. Ako si tamo, na glavnoj sceni, onda si bitan, a drugi nisu.

Što je s Nikšom Dobudom? Navodno je saslušanje održano. Je li poznata njegova sudbina?
O presudi Dobudu klub ne zna ništa. Nije nam se javio. Čekamo da nam se javi, odnosno da dobijemo službenu obavijest LEN-e. Čim stigne, postavit ćemo se prema tome. Imamo dogovor s Nikšom da dotad ne komentiramo, ali činjenica je da smo u tom slučaju dobro ‘zafrknuti’ i kao klub ćemo dobro razmisliti o obeštećenju. S obzirom da nam se dogodilo da smo, zbog nečijeg propusta ili da ne kažem što drugo, u završnicu sezone ušli bez glavnog igrača, netko nam je uskratio što smo započeli. Najgore je što se netko poigrao imidžom kluba. Nismo mi krivci. Vidjet ćemo u kojem će se smjeru to razviti, jer se razlikuju priče. Razmišljamo o obeštećenju i nadam se da će to biti od WADA-e, svjetske anti-doping agencije.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr