Grad

JADRANSKO-JONSKA AUTOCESTA Vlahušić brine o novcu, ekologiji i Hrvatima u BiH

Andro Vlahušić - Zračni most

Za mene je racionalno da vodimo računa o Hrvatima u BiH, hrvatskom novcu i ekologiji – izjavio je danas gradonačelnik Andro Vlahušić objašnjavajući svoj stav kako autocesta treba proći kroz Bosnu i Hercegovinu, a ne Hrvatsku.

– Pitajte predstavnike mjesnih odbora i temeljnih ogranaka HDZ-a u Ljupču, Gromači, Mrčevu, Kliševu i Riđici bili oni htjeli da autocesta ide kroz njihovo selo? Pa da od kuće u drugi dio sela idu preko Slanog? – zapitao je Vlahušić.

– Već dvadeset godina kao čovjek, Primorac, liječnik, bivši ministar i gradonačelnik imam isti stav. Dubrovniku treba primorska cesta koja će povezati sva sela na kvalitetan način kako bi od Grada do Imotice u svakom selu mogli popiti kavu. S druge strane, nakon rata i zbog prirodnih i gospodarskih obzira, moj stav je da je najbolje da autocesta ide kroz sjevernu stranu Popovog polja, kako bi sva hrvatska naselja općina Neum i Ravno bila uključena u taj kulturni, politički i prometni pravac oko Grada. Već 20 godina govorimo o tome hoće li se to dogoditi ili ne – objasnio je Vlahušić.

– Bio sam član Vlade koja je odredila da autocesta bude na Osojniku do 2004. godine. Tada se smatralo je da je iza Dubrovnika kraj svijeta. Da je prostor iza nas, Crna Gora, Albanija, Republika Srpska, Makedonija, toliko nerazvijen da autocesta tamo nikad neće doći. Tada je bilo sasvim normalno da autocesta dođe do Dubrovnika. Dogodilo se da je izgrađena autocesta Priština – Drač, a radi se do Skopja, i da postoji vrlo živahan svijet iza nas – kazao je Vlahušić.

– Pokušavali smo dobiti suglasnost Neuma za dvotračnu zaobilaznicu, ali nismo je dobili. A nema ceste kroz Dubrovačko primorje ako ne prođe kroz Neum. Jedino četverotračni pelješki most, a to još nije spominjano. Ljude nažalost nerviraju realnost i brojke, činjenice i podaci. A ja se bavim činjenicama i podacima, ozbiljnim vođenjem grada. Kuda će koridor proći, tko će ga graditi odlučit će neki drugi ljudi – rekao je Vlahušić te zaključio:

– Zagovaram dubrovačku pamet, koja bi trebala štititi prostor i novac te gledati realne brojke koliko Dubrovčani koriste autocestu – zaključio je Vlahušić.

 

 

 

 

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist