Županija

JADRANSKO-JONSKA AUTOCESTA Prioritet razvoja jugoistoka Europe

JADRANSKO-JONSKA AUTOCESTA Prioritet razvoja jugoistoka Europe

Održan je sastanak o uvrštavanju projekta Jadransko-jonske autoceste u prioritetan program rada JJER za 2016. u cilju što brže realizacije ovog projekta, između župana Nikole Dobroslavića i gradonačelnika Cetinja Aleksandra Bogdanovića i suradnika.

Bogdanović je izrazio podršku ovoj inicijativi poboljšavanja prometnog povezivanja kao prioriteta razvoja jugoistoga Europe.
Prijestolnica Cetinje je jedna od pet crnogorskih općina članica Jadransko-jonske euroregije, pa se tako razgovaralo i o dosadašnjoj suradnji kroz EU projekte.

Župan je naglasio kako je zadovoljan podrškom talijanskih članica JJER-a, te njihovu zainteresiranost i zajedničkom sudjelovanju u snažnoj političkoj kampanji u cilju razvoja cestovne i željezničke mreže dviju jadranskih obala.

Na sastanku je dogovoreno da se na poziv predsjednika regije Tirana na ovu temu održi sastanak sa albanskim regijama. Istaknuli su kako će napraviti sve potrebno kako bi projekt Jadransko-jonske autoceste dobio svoje mjesto na dnevnom redu godišnjeg foruma Strategije EU koji će se u svibnju ove godine održati u Dubrovniku.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist