DuList IN

JADRANSKE IGRE Plina istočna i Preko bare pobjednici Zatona i Mlina

JADRANSKE IGRE Plina istočna i Preko bare pobjednici Zatona i Mlina

Proteklog vikenda u Zatonu i Mlinima održane su ovogodišnje Jadranske igre.

Najjača konkurencija ekipa dosada u Zatonu bila je pun pogodak za još jednu večer dobre zabave i natjecanja koju su organizirali Turistička zajednica grada Dubrovnika i agencija Adria events. Pobjedu su u samom finišu igara izborili gosti iz Ploča, ekipa Plina istočna.

Potom su u Mlinima održane kvalifikacije Jadranskih igara u organizaciji Općine Župa dubrovačka i agencije Adria events. Pobjednici igara su ekipa Preko bare, koji su na istom mjestu slavili i prošlog ljeta u odličnoj atmosferi pred mnogobrojnom publikom.

Plivalište Gusar u Mlinima u nedjelju je ugostilo ovo natjecanje na kojem je snage odmjerilo sedam ekipa – Župaho Sambastico (Župa dubrovačka), Tin i Ekipa (Dubrovnik), Di su pare (Župa dubrovačka), Malci (Mlini), Dubrovnik run (Dubrovnik), Maritimi (Župa dubrovačka) i Preko bare (Župa dubrovačka). Ekipe su odmjerile snage u igrama leteći vaterpolo, utrka bačvi, mošarka i potezanje konopa.

O pobjedniku je i ovog puta presudila posljednja igra, potezanje konopa, u kojoj su slavili ukupni pobjednici igara, ekipa Preko bare s osvojena 43 boda. Jedini lošiji nastup ova je ekipa imala u igri utrka bačvi gdje su osvojili 4 boda, dok su ostale igre odradili bez grešaka i poteškoća.

Inače, ova je ekipa pobjedila i prošle godine, a ovogodišnjom su se pobjedom plasirali u polufinale na Korčulu koje je na rasporedu 11. kolovoza. Drugoplasirana je s osvojena 33 boda bila ekipa Maritimi, a trećeplasirana s ukupno 32 boda ekipa Dubrovnik run iz Dubrovnika.

Osim seniora, u Mlinima se natjecalo i šest juniorskih ekipa, a najboljom juniorskom ekipom pokazali su se klinci simpatičnog naziva ekipe – Spiralne patate.

Nakon igara u Mlinima, karavana nakratko napušta Hrvatsku i putuje put Crne Gore gdje će se održati dva polufinala i veliko crnogorsko finale na kojem će se saznati ime još jednog međunarodnog predstavnika, koji će se u rujnu natjecati na Međunarodnom polufinalu u Rijeci.

Ines Brežnjak / Jadranske igre

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist