Politika

NOVI PREDSJEDNIK JADRAN BARAČ ‘Najavljujem pozitivan smjer i veću aktivnost SDP-a’

NOVI PREDSJEDNIK JADRAN BARAČ 'Najavljujem pozitivan smjer i veću aktivnost SDP-a'

Gradska organizacija SDP-a danas je na konvenciji izabrala novo vodstvo i članove tijela stranke. Za šefa stranke tako je izabran Jadran Barač koji je ujedno bio i jedini kandidat za predsjednika dubrovačkog SDP-a.

– Osjećaj je jako dobar budući je konvencija prošla u najboljoj slozi i redu. Imali smo koncenzus oko izbora novih članova što je iznimka unazad petnaestak godina što najavljuje jedan pozitivan smjer u kojem ćemo svi zajedno krenuti radom i naravno, osnovnim idealima SDP-a koji su poštenje, socijalna solidarnost i pravednost – rekao je novi čelnik dubrovačkog SDP-a te istaknuo kako će ‘biti aktivniji i više sudjelovati oko svih pitanja i Gradskog vijeća’.

Ovaj mladi SDP-ovac dubrovačkoj je javnosti, u političkom smislu, postao poznat tek na proteklim lokalnim izborima. Predstavljen je kao najizgledniji nasljednik dosadašnjeg predsjednika GO SDP-a Dubrovnik Mladena Gojuna koji je za DuList već prije potvrdio kako se neće kandidirati za novi mandat.

Za potpredsjednike izabrani su Roni Mladinić i Davor Mrša. Članovi Predsjedništva su Jadran Barač, Roni Mladinić, Davor Mrša, Tomislav Brnas i Pavle Mateljak. Gradski odbor čine Predsjednik i potredsjednici te izabrani članovi Tatjana Šimac Bonačić, Amir Brkić, Fani Favro Bukvić, Andro Burđelez, Karlo Deković, Ivica Didić, Dragana Đurić,
Božidar Memed, Josip Mikulić, Branko Negodić, Anita Bonačić Obradović, Saša Škrabić, Jele Sele Vukotić i Mujica Zijadić.

Jadran Barač je magistar strojarstva koji u tvrtki Vodovod radi na EU projektima. Sportaš je, baš kao i Gojun, no za razliku od Gojuna koji se bavi ju-jitsuom, Barač ima crni pojas u karateu.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist