Grad

Izvrsni turistički rezultati za početak godine

TZ

Na danas održanoj tiskovnoj konferenciji Turističke zajednice grada Dubrovnika gradonačelnik Andro Vlahušić, direktorica TZ-a Romana Vlašić i pročelnik za turizam Milan Perić osvrnuli su se na postignuto u 2014. godini, kao i na planirano u tekućoj godini.

Romana Vlašić, direktorica TZ Dubrovnik rekla je kako je zabilježen porast turističkog prometa, te je ostvareno oko 23 tisuće dolazaka što je 20 posto više nego lani u istom razdoblju, dok je noćenja bilo oko 66 tisuća, odnosno 26 posto više nego 2013. Trenutno u gradu boravi 2.300 gostiju, a najviše posjetitelja u protekla dva mjeseca bilo je iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, a slijede gosti iz Koreje, Albanije, Ujedinjenog Kraljestva, SAD-a i Japana.

Osvrula se i na sajmove na kojima se Dubrovnik predstavljao od siječnja ove godine i istakla kako svugdje vlada interes za Dubrovnik, uz Madrid, Dublin i Berlin posebno je spomenula New York gdje se tisuće Amerikanca raspitivalo o našem Gradu. Odrađene su i prezentacije u Chigagu, poslovna radionica i proslava Sv. Vlaha u New Yorku, te prezentacija u Bad Homburgu. Najavljen je i pojačan broj letova, dok Croatia Airlines radi suprotno, što se nadaju da će se promijeniti i uspjeti nadoknaditi kazala je Vlašić.

Pročelnik za turizam, more i poduzetništvo Milan Perić odradio je sajmove u Beogradu i Bad Homburgu. U Beogradu je dogovoreno uspostavljanje direktne autobusne linije Subotica-Novi Sad-Beograd-Dubrovnik. Osim autobusa, dogovorena je i avionska linija Beograd-Dubrovnik koja će krenuti početkom travnja, a uspostavit će je Air Srbija.
– Grad se intenzivno priprema za početak sezone, radi se od Lazareta, Minčete, Batale pa sve preko Solituda i do ljeta bi trebalo sve biti gotovo rekao je gradonačelnik Andro Vlahušić. Uvest će se izleti po ljetnikovcima Rijeke Dubrovačke, protupožarnim putevima te šetnica starim vodovodom.

– U privatnom smještaju je porast od 230 posto – rekao je Vlahušić, te rekao kako na današnji dan imamo 1988 domaćinstava koja se bave turizmom.
Pregovara se i s Excelsa nekretninama, a svi autobusi koji nisu dubrovački svoje goste će iskrcavati na Pločama. Dio Shuttle buseva će ići preko Boninova, u dogovoru s Libertasom, da se ne bi stvarala gužva kazao je Vlahušić.

Ono što slijedi je posebna prezentacija u suradnji s predstavništvom HTZ Madrid i službenim distributerom serijala Igra prijestolja, te po prvi puta predstavljanje Dubrovnika u Sao Paolu u Brazilu.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist