DuList INZanimljivosti

IZVRSNA AVANTURA HPD Sniježnica na Lastovo trailu

IZVRSNA AVANTURA HPD Sniježnica na Lastovo trailu

Iako su velike vrućine planinari HPD Sniježnice ne odustaju od utrka i planinarskih tura. Sniježničari su sudjelovali na nedavnom prvom po redu Lastovo trailu, u organizaciji Udruge Dalmacija Trails, u suradnji sa Turističkom zajednicom i Park prirode Lastovo koji su očistili i održavali stazu.

Piše: Đani Kobilić

Utrka je dio Dalmatinske trail lige, i imala je dvije dužine: 20 km (Veli fumar) i 10 (mali fumar). Utrke su bile lagane i slatke – bez puno uspona, nezahtjevne, dosta ravne i taman dovoljno u hladu i na vjetru da nas ne smoždi ljetna žega. Start je bio u Lastovu ispred Općine, a cilj u Uvali Mihajla.

Željko Prce je sudjelovao na utrci od 20 km, i ostvario odličan plasman kao 15. u ukupnom poretku, s vremenom 2 sata 38 minuta.

Marina Maslek, koja se oporavlja od ugriza poskoka, je sudjelovala na utrci na 10 km, i stigla kao prva žena i 9. u ukupnom poretku za 1 sat i 15 minuta, 2 minute ispred Srđane Rožić iz HPD Mosor “Sikire”, koja se također oporavlja od navinuća gležnja. Time je Marina ostala u borbi za osvajanje Dalmatinske trail lige.

Iako je iz Dubrovnika malo naporno stići do Lastova preko Orebica i Vele Luke, otok je predivan i stvarno poseban. Uz prirodne ljepote i svjetionik Struge naše članove je ugodno iznenadio i nedavno otvoren za javnost Knežev dvor koji željno očekuje i restauratore.

Organizacija utrke je bila izvrsna a domaćini gostoljubivi. Na svečanosti proglašenja pobjednika bili o počašćeni nastupom muške klape i vise od 500 godina starim tradicionalnim (pokladarskim) lančanim plesom s mačevima i rupčićima. Svi natjecatelji su dobili bocu s logom Lastovo traila, a prvoplasirani i darove TZ-a (male glinene Lastovske fumare, knjigu Lastovske lire i druge suvenire). Rasplesana zabava u uvali Mihajla je trajala do sitnih sati.
Nema nas đe ne dođemo!

www.hpd-snijeznica.hr

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist