Grad

IZVJEŠĆE PROŠLO! HDZ i SDP dali potporu Vlahušiću, DDS uskratio glasove!

IZVJEŠĆE PROŠLO! HDZ i SDP dali potporu Vlahušiću, DDS uskratio glasove!

Druga točka dnevnog reda je izvješće gradonačelnika za drugi dio prošle godine.

-Sve gradske tvrtke poslovale su dobro, proračun Grada ostvario je suficit. Prošle godine donijeli smo i UPU Bosanka Jug i Sjever. Ja se trudim vratiti Gradu njegovu imovinu. Ako se to ne može zakonom, onda kupovinom. Radili smo intenzivno na povratu zidina, na žičari, vili Čingriji, samostanu na Lokrumu…Radimo na tome da sve ljetnikovce koje možemo stavimo pod vlasništvo Grada Dubrovnika. Neka svugdje vise transparenti po Gradu – ‘Vlahušiću vrati oteto’ – poentirao je Vlahušić aludirajući na transparent u naselju Peyton koji je po nalogu gradskog komunalnog odjela uklonjen. Podsjetimo, riječ je o sukobu između tamošnjih stanara i vlasnika zemlje ispred zgrade koji tamo žele pokrenuti gradnju.

Miošić: DPDS nije oteo zidine!

– Suficit koji je u 2014. godinu prebačen treba promatrati u kontekstu podizanja novog kredita kod HBOR-a. Studija IGH koju su mediji objavili pokazala je kako je mikroasfalt stavljen krivo, u predizborno vrijeme. Ona je pokazala kako se Grad ne ponaša kao dobar gospodar – rekao je Vlahušić te dodao kako DPDS nije oteo zidine Gradu nego ih je od 50-ih godina prošlog stoljeća obnovilo. -Pokušali ste preko svojih političkih mecena u Zagrebu to izmijeniti, ali niste uspjeli. Zanima me kojim je ovlastima gradonačelnik krenuo u mijenjanje pregovora sa DPDS-om, kada nije tražio mišljenje Gradskog vijeća koje je s Društvom sklopilo ugovor – rekao je Miošić.

HL-ov Matko Bupić osvrnuo se na Vlahušićevu opasku kako je zadovoljan studijom predizvodljivosti Pelješkog mosta, te podsjetio na njegove izjave iz 2011. godine kada je taj isti most nazvao ‘iluzijom za budale’.

DDS: Ne možemo podržati vaše izvješće

DDS-ovi Doris Lepeš Matić i Lukša Matić osvrnuli su se na problematiku nedostatnih prostora u dubrovačkim vrtićima i nedostatak stručnog medicinskog osoblja poput logopeda i pedijatara.

– DDS ne može podržati ovo izvješće jer je previše toga ostalo nedorečeno – rekla je Matić te dodala kako se Vlahušić ne može hvaliti primjerice porastom noćenja u privatnom smještaju jer je u međuvremenu došlo do promjene modela naplate te kako iznajmljivačima više odgovara sadašnji paušal.

Grad će ostati gradilište

Vlahušić je odgovarajući na Miošićeve primjedbe o tome kako je ljeti gužva, a zimi već tri godine živimo u gradilištu rekao će Grad uvijek biti gradilište dok je on na čelu.

-Sve se smanjuje na razini države, ali ja ne želim voditi takav Grad. Otvaramo gradilišta i stolove jer veliki broj ljudi radi u tim djelatnostima – rekao je Vlahušić te nastavio o Pelješkom mostu.

-Mislim da nije odgovorno tražiti od Vlade da financira Pelješki most u situaciji u kojoj je proračun smanjen za 3.5 milijradi kuna. Kada dobijemo potporu od EU to je onda odgovorno. To je moj stav, ma što god tko mislio o meni – rekao je Vlahušić.

Odgovarajući Doris Lepeš Matić Vlahušić je rekao kako se nije hvalio porastom u privatnom smještaju, već kako ga to veseli.

-Vidite ja se smijem. To me veseli. Sve mi možete uzeti, ali ne možete mi uzeti moju kutiju za sne – rekao je Vlahušić.

Izvješće tijesno prošlo

Vlahušićevo izvješće o radu je ipak prošlo, ali tijesnom većinom. Naime, uz 13 glasova za, sedam protiv i tri suzdržana, Vlahušiću su potporu dali HDZ, SDP, nezavisna Olga Muratti, HSU-ov Ivo Jadrušić, protiv su bili Laburisti i Srđ je Grad, dok su DDS-ovci bili suzdržani.

 

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist