Hrvatska

IZVALIO I OSTAO ŽIV „Hrvatska u petak izlazi iz recesije!“

IZVALIO I OSTAO ŽIV „Hrvatska u petak izlazi iz recesije!“

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić izašao je pred novinare, zbog kako je rekao, brojnih komentara u javnosti oko vladinih poteza vezanih uz reforme.

Procjene oko toga koliko je Vlada napravila i neka javna pitanja poput onih iz HUP-a trebaju dobiti odgovor rekao je Grčić. Tvrdi kako u posljednjim mjesecima, pripremom jednog od najsnažnijih reformskih paketa, Vlada najbolje odgovara na sva pitanja. Kaže da mu je jasan ponašanje oporbe, ali od partnera koji zajedno rade na nekim stvarima očekuje više ozbiljnosti.

– Mi smo Vlada, koja je u mandat ušla u dubokoj ekonomskoj krizi prije tri godine. Mi smo Vlada koja čupa Hrvatsku iz te krize ovih dana i ovih mjeseci i definitivno izlazimo iz recesije. Mi smo Vlada koja će do kraja mandata imati sve bolje i bolje rezultate i upravo na temelju tih rezultata bazirat ćemo kampanju i tražiti povjerenje birača za novi mandat. Kakva su očekivanja od rasta BDP-a i kako komentira izjave gospodarstva da se stagnira – rekao je, dodajući kako Hrvatska u petak izlazi iz recesije.

– Svi pojedinačni pokazatelji kažu da se u Hrvatskoj događa jedna nova ozbiljna aktivnost. Ako vam u trećem mjesecu izvoz poraste za preko 15% ili ako vam uvoz raste po velikoj stopi. Sve to govori o jednom ukupnom jačanju gospodarske aktivnosti. Sve to govori da se investira, ulaže i da se to kroz gospodarstvo efektira i u tim pojedinačnim pokazateljima. U prvom kvartalu očekujemo otprilike rast kao i u zadnjem 2014. sve što bude više od toga bit ćemo sretni – dodao je Grčić.

Hrvatska udruga poslodavaca odaslala je medijima priopćenje u kojemu je reagirala na Grčićevu ‘prozivku’. Iz HUP-a su istaknuli kako oni kroz svoja pitanja usmjerena strankama nisu imali namjeru ocjenjivati rad Vlade, već kako su ‘od političkih stranaka zatražili da prije izbora građanima jasno kažu što će i kako učiniti u područjima u kojima je potrebno napraviti značajan napredak, ako dobiju priliku voditi zemlju’.

Izvor: Seebiz.eu

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist