Kultura

IZNIMAN USPJEH Campestrini nastupio s Bečkom filharmonijom

IZNIMAN USPJEH Campestrini nastupio s Bečkom filharmonijom

Glazbeni direktor Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto, Austrijanac Christoph Campestrini, prošli je tjedan ostvario izniman uspjeh u svojoj već impresivnoj karijeri i to nastupom s jednim od najboljih i najprestižnijih orkestara na svijetu – Bečkom filharmonijom.

Ovaj ugledni dirigent čest je gost u Dubrovačkom simfonijskom orkestru u čijoj se organizaciji spomenuti festival i održava, a dosad je dirigirao i brojnim orkestrima diljem svijeta, uključujući Londonski simfonijski orkestar, Simfonijski orkestar Moskovskog radija, Simfonijski orkestar Frankfurtskog radija, Simfonijski orkestar Kaira, Seoulska filharmonija, Philadelphia orkestar, Houston simfonijski orkestar, Vancouver simfonijski orkestar, Simfonijski orkestar Meksika i brojni drugi. Upravo prošli tjedan ostvario je spomenuti uspjeh dirigirajući Bečkom filharmonijom, a ovaj tjedan je u Dubrovniku došao dirigirati koncertima DSO-a koji će se održati u utorak 10. svibnja te u petak 13. svibnja.

Inače, suradnja Dubrovačkog simfonijskog orkestra i maestra Campestrinija traje od 1999. godine, odnosno od nastupa na Dubrovačkim ljetnim igrama kada je kao solist nastupio vrhunski majstor violine, tzv. „ruski Paganini“ – Maxim Fedotov. Dubrovačka će publika imati priliku nakon dugo godina čuti ponovno i ovog umjetnika na koncertima 10. i 14. lipnja na koncertima s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom u Kneževu dvoru.

Pročitajte još

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist