Zanimljivosti

Izmjene u evidenciji nezaposlenih osoba

Izmjene u evidenciji nezaposlenih osoba

Nezaposleni koji putem ugovora, sezonskog rada i na druge načine zarađuju više od 2700 kuna, uskoro će biti odjavljeni s liste broja nezaposlenih koja je ovi dana prešla 336 tisuća,

donose hrvatski mediji. Riječ je očito o administrativnom smanjivanju broja nezaposlenih, i to izmjenama zakona o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti što je na sličan način učinjeno i prije deset godina.
Nezaposlenom osobom od sada se neće smatrati netko tko mjesečno zaradi više od 1.565,04 kuna koliko iznosi i prosječna naknada za nezaposlene isplaćena u prethodnoj godini.

Prema dosadašnjem zakonu, nezaposlena osoba mogla je ostvariti do 2,700,16 kuna, a da i dalje ostane prijavljena na burzi.
Zakon će pooštriti mjere za nezaposlene, no istodobno će postojećim nezaposlenima, prvenstveno starijim ženama koje su zbog izmjene zakona i mirovinskih stupova ostale bez naknade na burzi. Za 2800 žena koje se trenutno nalaze u toj situaciji Vlada je u tekućoj godini osigurala 7,2 milijuna, a u idućoj 6,3 milijuna.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist