DuList IN

Između sto izabrano devet najboljih likera!

Između sto izabrano devet najboljih likera!

I ove subote bilo je gužve u restoranu Spiona Landa, a razlog je izbor najboljeg domaćeg likera, učinjenog doma isključivo za sebe i za vlastite potrebe, kako je naglašeno u pozivu za prijave.

Organizatori su nakon domaćeg vina i domaćih kobasica ove godine odlučili prvi put prirediti još jedno veselo druženje te pozvati i proizvođače domaćih likera, pića ugodna okusa i omiljena u ovim našim krajevima. Potvrda koliko je liker omiljen u dubrovačkom kraju svakako su i često spominjanje ovog pića ugodna okusa u književnim djelima, ali i legenda đira Gradom koja još uvijek spominje redovna ispijanja rozalina u brijačnici Čikato znanih likova kao što su Bebo Burin i Ivo Labaš! 

I pogodili su organizatori ove današnje vesele smotre, jer pristiglo je čak sto prijava raznih likera domaćih proizvođača. Stoga, članovima žirija, u sastavu Sonja Mišić, Ivo Ivaniš, Ivo Ogresta i Andro Crvik nije bilo lako! Nakon degustacije baš svih ponuđenih likera, podjelom u čak devet kategorija, točnije vrsta likera po porijeklu bilja od kojeg su učinjeni dodijelili su nagrade u ovom prvom koliko je znano izboru najboljeg domaćeg likera dubrovačkog kraja.

Prva mjesta i nagradu za najbolje dobili su za limončelo Marina Klešković i Ljiljana Mišić, najbolju orahovicu ima Ivo Botica, liker od rogača Luce Gale, a od nespole Vlaho Burin, najbolji rozulin, kako ga zovu u Župi, učinila je konavoska nevjesta pristigla iz Njemačke Xenia Capor, višnjevača je najbolja u Lukše Čupića, liker od znane i zdrave mrče u Josipa Pregelja, pelin u Đura Klokoča.

U posebnoj kategoriji nazvanoj „razno s likerom“ najbolji uradak je onaj Luce Gale! Naravno, čestitke svima, i pobjednicima i ostalim prijavljenim, jer znano je kako je liker nešto jako zdravo, a ovoliko prijava potvrda je kako još uvijek i brinemo i činimo dobro za svoje zdravlje.

Sve pohvale svakako i organizatorima, Spiona Landu, jer upravo ovakva događanja u Župi dubrovačkoj nešto su što nedostaje Dubrovniku. Pohvale i ovaj put sviračima, Duo Easy kao i prijašnjih subota učinio je dobar štimung.

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović