Aktualno

Izloženi smo medijskom linču

Izloženi smo medijskom linču

Nakon “medijskog linča”kojem je tvrtka Hedom d.o.o. bila izložena u zadnja tri tjedna, možemo izjaviti da je stručni nalaz i mišljenje neovisnih eksperata koji su preporučili nadležni konzervatori , potvrdilo da tvrtka Hedom d.o.o. nije napravila izvedenim radovima nikakvu štetu prilikom postavljanja skele na istočnom pročelju crkve Sv.Vlaha u Dubrovniku, kazao je Vlado Ćorluka, direktor zagrebačkog Hedoma.

Ističe da je nalaz pokazao da su postupili ispravno i u potpunosti poštujući pravila konzervatorske i građevinske struke.
– Medijskim natpisima kojima je bila izložena, te nepravedno prozvana i optužena (čak i osuđena!) za “devastaciju zaštićene spomeničke baštine” i “kulturocid”, zadana je nemjerljiva šteta ugledu tvrtke Hedom d.o.o., koja je uvijek radila svoj posao savjesno i odgovorno sa naročitom pažnjom, a naročito u ovom slučaju, te će tako nastaviti i dalje. Stoga, ne možemo i ne želimo vjerovati da je “medijski linč” postao standardom odgovorna i ozbiljna novinarstva, te smatramo da je svatko nedužan dok mu se ne dokaže suprotno, te apeliramo na to da u svim budućim situacijama, kako u našem slučaju tako i u svim drugim, da se prvo provjere činjenice utemeljene na stručnom mišljenju , a tek onda iznesu optužbe, jer svi smo svjesni da je uloga medija bitna, kako i treba biti u svakom demokratskom društvu, te bi upravo mediji trebali biti nepristrani i predstavljati različita viđenja te omogućiti građanima da donese mišljenje utemeljeno na činjenicama (provjerenim). Jer Vi ste ti koji oblikuju javno mnijenje – priopćio je direktor tvrtke Hedom Vlado Ćorluka.

Podsjetimo kako je prema okvirnom sporazumu između naručitelja, Zavoda za obnovu Dubrovnika i tvrtke Hedom d.o.o. predmet radova još obnova južnog i zapadnog pročelja te obnova unutrašnjosti crkve Svetog Vlaha. Ugovorena cijena radova iz okvirnog sporazuma iznosi 8,9 milijuna kuna + PDV s rokom izvedbe od četiri godine do 4. listopada 2015. godine.
 
 

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist