Kultura

IZLOŽBA U SPONZI ‘Bari Goddard je veliki ljubitelj Dubrovnika’

IZLOŽBA U SPONZI 'Bari Goddard je veliki ljubitelj Dubrovnika'

Danas je u Palači Sponza održano otvaranje izložbe britanskog umjetnika Bari Goddarda pod nazivom ‘From Illyria to Elsinore’ u sklopu Midsummer Scene Festival.

Izložba je to u kojoj se mogu pogledati fotografije koje otkrivaju jednu mističnu crtu poznatih dubrovačkih lokacija. Isto tako, na izložbi se mogu vidjeti i uzbudljive scene tragedije Hamlet te komedije Na tri kralja odigrane na prošlim izdanjima Midsummer Scene festivala. Među prisutnima se na otvaranju istaknula naša velika umjetnica i pjevačica Josipa Lisac koja je s Barijem postala prijateljica nakon što je on poslušao njezine albume.

Izvršna producentica festivala Darija Mikulandra na samom je početku naglasila kako je ovo četvrta izložba koju organiziraju zajedno s Barijem.

– Naš dragi prijatelj Bari, kad je došao ovdje prije tri godine, nije znao kako će se toliko godina vraćati u naš grad i snimiti toliko lijepih fotografija. Bari Goddard je veliki ljubitelj Dubrovnika i Midsummer Scene Festivala, a njega svi glumce vole – rekla je Mikulandra.

Bari Goddard kratko je naglasio kako je ovo samo početak jedne lijepe priče.

– Ovo je samo dio onoga što nas očekuje. Želio bih zahvaliti svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog događaja – rekao je Goddard.

Direktorica Turističke zajednice Dubrovnika Romana Vlašić istaknula je kako ovaj festival ima jedan izrazit kulturan utjecaj.

– Zadovoljstvo mi je istaknuti kako su britanski gosti broj jedan u Dubrovniku i onda smo se iz tog razloga odlučili na kreiranje jednog ovakvog festivala koji se ne izražava samo dramskom riječi našeg londonskog tima, već i izložbom, radionicama… – kazala je Vlašić i naglasila kako su njegove fotografije ‘fantastične’.

Zanimljive fotografije svjedoče o povezanosti umjetnika s ljepotama Dubrovnika. Daju prikaz najatraktivnijih scena Midsummer Scene festivala tijekom prošle sezone, a zabilježene su prilikom izvođenja Shakespearove tragedije Hamlet. Ljepote povijesnih dubrovačkih lokacija viđene očima Bari Goddarda imaju novi sjaj i gledamo ih iz potpuno drugačijeg kuta.

Izložba ‘From Illyria to Elsinore’, koja predstavlja kazališni Midsummer Scene festival te Dubrovnik, bit će izložena u palači Sponza od 1. do 7. srpnja.

O UMJETNIKU:

Bari Goddard rođen je u Walesu gdje je započeo glazbenu karijeru u art rock sastavu Blaue Reiter. Bari, posljednjih 15 godina, radi i izlaže fotografije pod pseudonimom G O D Photography. Njegov rad obuhvaća izradu filmova, fotografija, ali i slikarstvo i glazbu. Njegov fotografski rad koketira od zanimljivih portreta poznatih britanskih glumica do provokativne avantgarde. Glazbeni rad nastavlja u Londonu, surađujući s Stevijem Maguireom iz Eurytmicsa. Nakon svjetske turneje sa Jimmy Somervilleom Bari se povlači s glazbene scene i posvećuje se slikanju i fotografiji.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist