Politika

IZBORI U SDP-u Nakon ju-jitsua – karate!

IZBORI U SDP-u Nakon ju-jitsua – karate!

Jadran Barač jedini je kandidat za predsjednika dubrovačkog SDP-a, neslužbeno smo doznali u utorak, netom prije zaključivanja kandidatura.

Tako je Barač, mladi SDP-ovac koji je dubrovačkoj javnosti, u političkom smislu, postao poznat tek na proteklim lokalnim izborima, najizgledniji nasljednik dosadašnjeg predsjednika GO SDP-a Dubrovnik Mladena Gojuna. Barač je, naime, na svibanjskim izborima uz Ronija Mladinića bio kandidat za zamjenika kandidatkinje za gradonačelnicu Tatjane Šimac Bonačić.

Inače, riječ je o magistru strojarstva koji u tvrtki Vodovod radi na EU projektima. Sportaš je, baš kao i Gojun, no za razliku od Gojuna koji se bavi ju-jitsuom, Barač ima crni pojas u karateu.

Inače, Gradska organizacija SDP-a novo vodstvo i članove tijela stranke bira u subotu 2. prosinca, a svi članovi koji su se željeli kandidirati morali su svoju kandidaturu dostaviti izbornoj komisiji najkasnije do utorka 14. studenog, s tim da kandidatura mora biti potkrijepljena s 26 potpisa članova dubrovačkog SDP-a.

Dosadašnji predsjednik dubrovačkog SDP-a Mladen Gojun još ranije nam je potvrdio kako se neće kandidirati za novi mandat.

-Neću se kandidirati za novi mandat. Svakako sam za pomlađivanje ukupnog članstva stranke, a posebno rukovodstva. Ja bih volio vidjeti kandidate od 30 do najviše 50 godina starosti. Pogotovo ako će se ti ljudi pripremati za kandidate za gradonačelnika ili župana za četiri ili osam godina. Dovoljno je vremena da to bude pravi kandidat – istaknuo je ranije za DuList Gojun.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist