Politika

Izabrani kandidati za konvenciju SDP-a Hrvatske

Izabrani kandidati za konvenciju SDP-a Hrvatske

Održana je druga izvještajno- tematska konvencija dubrovačkog SDP-a na kojoj su uz ostalo izabrani i kandidati za 12. konvenciju SDP-a Hrvatske.

To su Tatjana Šimac Bonačić, Olga Muratti, Tomislav Brnas, Mladen Gojun, Niko Šalja, Mujica Zijadić, Božidar Memed, Kristina Čurčija, Ljiljana Lakić, Igor Jurišić, Mira Skansi, Andrea Novaković, Kristina Čurčija, Goran Milić, Irena Klišković Labaš, te Jele Pukotić.
 
Uz koalicijske partnere Andra Vlahušića ispred HNS-a i Lucu Šalja ispred HSU-a i istale SDP-ove stranačke dužnosnike, na konvenciji je okupljene pozdravio i ministar uprave Arsen Bauk koji je Dubrovnik podsjetio prvi put od pobjede SDP-a na parlamentarnim izborima.

On se tom prigodom osvrnuo na prometnu izoliranost Dubrovačko-neretvanske županije dodavši kako će ministar prometa Doći u dubrovnik 9. svibnja, dodavši:
– Ide povezivanje juga, struka će odlučiti kako, a politika hoće li biti povezan s ostatkom države. Ovih pet kilometara kroz susjednu državu je najbrža i najlogičnija poveznica u ovom trenutku. Nismo odustali od Pelješkog mosta što je obećala prošla Vlada, ali u ovom vremenu ne možemo pristupiti realizaciji toga- istaknuo je Bauk, dodavši kako je u planu HAC-a dovršetak  gradnje autoceste do Ploča, a zatim i do Metkovića. Govorio je i o nekim nepopularnim potezima nove vlade, ponovivši riječi potpredsjednika Radimira Čačića kako je poskupljenje  struje i plina zadnja loša vijest.
.
Okupljenje je pozdravila i saborska zastupnica Tatjana Šimac Bonačić koja se posebno osvrnula na pitanje nelikvidnosti.

– Upravo dolazim iz Zagreba i treba reći da je 1. svibnja na snagu stupio zakon prema kojem se poslodavci trebaju držati svojih obveza prema radnicima. Mogu reći da je od 45.000 subjekata u 3 dana njih 13 manje – naglasila je.

Predsjednica GO SDP-a Olga Muratti govorila je o poslovanju dubrovačkih komunalnih poduzeća, dok je Marita Kisić Kamić govorila na temu problema nelikvidnosti povezanim sa PDV-om. 

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist