Grad

IZ TJEDNA U TJEDAN Nitko se od građana ne javlja za subvencije za kučke

IZ TJEDNA U TJEDAN Nitko se od građana ne javlja za subvencije za kučke

Ni tri tjedna od objave Javnog poziva za udomljavanje pasa iz neregistriranog azila za napuštene životinje na Žarkovici tvrtka Sanitat nije zaprimila nijedan zahtjev za ostvarivanjem subvencije Grada Dubrovnika.

Javnim pozivom i Pravilnikom o uvjetima i kriterijima za osiguravanje hrane i zdravstvene njege za pse udomljene iz neregistriranog azila za napuštene životinje na Žarkovici objavljenim 12. siječnja građani su pozvani da se nakon sklapanja ugovora o udomljenju s Društvom za zaštitu životinja Dubrovnik jave u Sanitat kako bi ostvarili pravo na subvenciju troškova koji proizlaze iz držanja kućnog ljubimca

Isti poziv upućen je svim općinama i gradovima na području Dubrovačko-neretvanske županije. Gradovi Metković i Opuzen te općina Ston objavljivanjem poziva stanovnicima na svom području među rijetkima su iskazali potporu akciji udomljenja.

Općine s čijeg područja u azil na Žarkovici dolazi značajan broj pasa – Župa Dubrovačka, Konavle i Dubrovačko primorje, javni poziv još uvijek nisu istaknuli na svojim službenim internetskim stranicama.

Prema informacijama dostupnim Gradu Dubrovniku i društvu Sanitat nijedna općina ni grad s područja Dubrovačko-neretvanske županije nisu sklopili ugovor o zbrinjavanju napuštenih životinja sa svog područja u neko od odobrenih skloništa za životinje u Hrvatskoj, što su dužni napraviti s obzirom da je Rješenjem Službe veterinarske inspekcije Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske iz lipnja 2015. godine nastupila zabrana daljnjeg smještanja u postojeći ilegalni azil na Žarkovici.

– Još jednom pozivamo građane da se na službenim stranicama Grada Dubrovnika i Sanitata informiraju o pokrenutoj akciji udomljavanja životinja. Također, ponovno upućujemo poziv gradovima i općinama da uključujem u akciju pomognu što uspješnijem provođenju ovog programa – ističu iz Grada Dubrovnika.

Podsjećamo da udomljavanjem psa tijekom 2016. godine udomitelji ostvaruju jednogodišnje pravo na osiguravanje hrane za psa, ovisno o veličini psa i specifikaciji i deklaraciji proizvođača hrane, zdravstvenu njegu koja podrazumijeva cijepljenje protiv zaraznih bolesti i kastraciju, te putovnicu za psa.

Sve detaljnije informacije o ovom programu možete naći na službenim stranicama Društva Sanitat Dubrovnik d.o.o. pod linkom „UDOMITE ŽIVOTINJE SA ŽARKOVICE“.

Nadležni upravni odjeli Grada Dubrovnika i tvrtka Sanitat nastavljaju koordinirati i nadzirati aktivnosti na zbrinjavanju napuštenih životinja i redovnim tjednim priopćenjima obavještavat će javnost o ostvarenom napretku.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist