Natrag
23.9.2017 20:07

facebook

twitter

google

rss

dulist

IZ TJEDNA U TJEDAN Nitko se od građana ne javlja za subvencije za kučke

30.1.2016 @ 6:33 Dulist Grad

Podijelite:

Ni tri tjedna od objave Javnog poziva za udomljavanje pasa iz neregistriranog azila za napuštene životinje na Žarkovici tvrtka Sanitat nije zaprimila nijedan zahtjev za ostvarivanjem subvencije Grada Dubrovnika.

Javnim pozivom i Pravilnikom o uvjetima i kriterijima za osiguravanje hrane i zdravstvene njege za pse udomljene iz neregistriranog azila za napuštene životinje na Žarkovici objavljenim 12. siječnja građani su pozvani da se nakon sklapanja ugovora o udomljenju s Društvom za zaštitu životinja Dubrovnik jave u Sanitat kako bi ostvarili pravo na subvenciju troškova koji proizlaze iz držanja kućnog ljubimca

Isti poziv upućen je svim općinama i gradovima na području Dubrovačko-neretvanske županije. Gradovi Metković i Opuzen te općina Ston objavljivanjem poziva stanovnicima na svom području među rijetkima su iskazali potporu akciji udomljenja.

Općine s čijeg područja u azil na Žarkovici dolazi značajan broj pasa – Župa Dubrovačka, Konavle i Dubrovačko primorje, javni poziv još uvijek nisu istaknuli na svojim službenim internetskim stranicama.

Prema informacijama dostupnim Gradu Dubrovniku i društvu Sanitat nijedna općina ni grad s područja Dubrovačko-neretvanske županije nisu sklopili ugovor o zbrinjavanju napuštenih životinja sa svog područja u neko od odobrenih skloništa za životinje u Hrvatskoj, što su dužni napraviti s obzirom da je Rješenjem Službe veterinarske inspekcije Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske iz lipnja 2015. godine nastupila zabrana daljnjeg smještanja u postojeći ilegalni azil na Žarkovici.

– Još jednom pozivamo građane da se na službenim stranicama Grada Dubrovnika i Sanitata informiraju o pokrenutoj akciji udomljavanja životinja. Također, ponovno upućujemo poziv gradovima i općinama da uključujem u akciju pomognu što uspješnijem provođenju ovog programa – ističu iz Grada Dubrovnika.

Podsjećamo da udomljavanjem psa tijekom 2016. godine udomitelji ostvaruju jednogodišnje pravo na osiguravanje hrane za psa, ovisno o veličini psa i specifikaciji i deklaraciji proizvođača hrane, zdravstvenu njegu koja podrazumijeva cijepljenje protiv zaraznih bolesti i kastraciju, te putovnicu za psa.

Sve detaljnije informacije o ovom programu možete naći na službenim stranicama Društva Sanitat Dubrovnik d.o.o. pod linkom „UDOMITE ŽIVOTINJE SA ŽARKOVICE“.

Nadležni upravni odjeli Grada Dubrovnika i tvrtka Sanitat nastavljaju koordinirati i nadzirati aktivnosti na zbrinjavanju napuštenih životinja i redovnim tjednim priopćenjima obavještavat će javnost o ostvarenom napretku.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana