Grad

IZ SUDNICE: AFERA ŠIPAN Odluka unutar mjesec dana, Vlahušić: Nevin sam, građani mi vjeruju

IZ SUDNICE: AFERA ŠIPAN Odluka unutar mjesec dana, Vlahušić: Nevin sam, građani mi vjeruju

Na Vrhovnom sudu u Zagrebu jutros je počela javna sjednica nakon koje se očekuje pravomoćna presuda u Aferi Šipan.

Podsjetimo, skoro dvije godine od nepravomoćne presude na Županijskom sudu u Splitu gdje je Andro Vlahušić osuđen na godinu dana zatvora uvjetno uz rok kušnje od tri godine, a Pero Vićan također uvjetno deset mjeseci zatvora uz rok kušnje od tri godine.
Podsjrtimo Uskok ih je teretio za zlouporabu položaja i ovlasti, kao i poticaj na to kazneno djelo zbog malverzacija oko kupnje zgrade na Šipanu u vlasništvu tvrtke Dubrovačko primorje.

Presuda (službeno) neće biti poznata sve dok je ne zaprime sve stranke u postupku, kao i Županijski sud u Splitu.

Inače, na jutrošnju sjednicu došao je gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić dok se Pero Vićan ipak nije pojavio.

SVE O AFERI ŠIPAN MOŽETE PROČITATI OVDJE.

Tijek suđenja sa zagrebačkog Vrhovnog suda prati Mato Pavličević:

12:30 U Zagrebu je završila javna sjednica u aferi Šipan. Presuda danas nije donesena, a kako je poručeno sa Vrhovnog suda bit će dostavljena županijskom sudu u Splitu u roku od mjesec dana. Gradonačelnik Vlahušić je prilikom suđenja ponovio svoju tezu kako mu “građani vjeruju”

– Građani mi vjeruju i to su pokazali na proteklim izborima, a oni koji pišu protiv mene i pronalaze afere i dalje to mogu raditi – istaknuo je Vlahušić.

11:50 Vlahušić je pred sudom izjavio kako je nevin, te istaknuo kako će poštovati svaku odluku suda osobno i kao gradonačelnik. Odvjetnik Pera Vićana traži ukidanje presude i vraćanje slučaja na prvostupanjski postupak. Tvrdi kako je predsjednik DPDS-a Denis Orlić sam Peru Vićanu predložio način na koji se može kupiti Vila Dubravka na Šipanu jer je to “u interesu Grada”.

11:25 DORH traži bezuvjetne zatvorske kazne i za Andra Vlahušića i za Pera Vićana. Vlahušićeva odvjetnica traži vraćanje postupka na Županijski sud u SPlitu te drži kako nije dokazana namjera počinjenja kaznenog djela.

10: 45 Nako pročitanih izjava svjedoka, slijeda suđenja kao i presude Županijskog suda u Splitu Vrhovni sud je zatražio pauzu.

8:30 Započela je javna sjednica koja će odlučiti o političkoj karijeri gradonačelnika Dubrovnika Andra Vlahušić.

 

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist