Natrag
21.9.2017 01:50

facebook

twitter

google

rss

dulist

IZ RIMA (PONOVNO) U HRVATSKU POLITIKU Nikša Spremić bi glumca Gorana Bogdana za muža

6.2.2016 @ 18:34 Dulist Hrvatska
2;2

Podijelite:

Naše gore list Nikša Spremić odlučio je, čini se svoj povučeni ”anonimni” život zamijeniti (ponovno) političkim aktivizmom. Osim što je na svom Facebook profilu žestoko ‘navija’ za svoju stranku, SDP, ovaj Konavljanin koji je trenutno u Rimu pridružio se listi kulturnjaka koji traže smjenu ministra kulture Zlatna Hasanbegovića.
”Svojim potpisom podržao sam apel kulturnih djelatnika za žurnom smjenom Ministra kulture Republike Hrvatske, dr.sc. Zlatka Hasanbegovića, čiji znanstveni rad, uz povijesno antihumane svjetonazore kojima je izražavao/izražava svoju bliskost, ne smatram zadovoljavajućim stručnim referencama za obnašanje jedne tako važne i odgovorne funkcije, osobito u trenutcima kroz koje sada prolazi hrvatska kultura. Providnost je htjela da se moje ime nađe tik uz ime Gorana Bogdana, našega sjajnog glumca, pa mi je tim toplije oko srca. Naime, zgrozio bi se ministar kad bi u društvu svojih kolega iz sapunice “U ime obitelji” čuo da mi je Goran silno zgodan i da bi baš jedan takav dečko bio za mene idealan muž. (Isprike, Gorane, ne ulazim u tvoje horizontalne preferencije; samo ministru dajem do znanja, zlorabeći možda tvoje ime, da postoje i takve, krasne istospolne obitelji. Mislim da mi ti to, širokogrudan kakav jesi, i metaforički i doslovno, nećeš zamjeriti.)”, piše ponovno na sv​om​ profilu uz slike svoje pozicije na listi tražitelja smjene.
Iako su sve ljudske slobode, od političkih pa nadalje stvar i pravo svakog pojedinca valja istaknuti kako ovakav aktivizam od Spremića dolazi nakon što je DuListu svojedobno (a vjerojatno i dijelu drugih medija) poslao ‘zahtjev za uklanjanjem sadržaja koji više nije relevantan zato što se želi povući u anonimnost i otići u Katoličku crkvu kao kandidat za svećeništvo’.

”S obzirom da članci do sada objavljivani o meni na web-portalu dulista i sličnim internetskim antenama istog glasila nemaju više nikakav aktualan značaj, ljubazno Vas molim da čim prije nekome od Vaših službenika tko se time bavi u tehničkom smislu, date nalog da sa stranica Vašega cijenjenoga lista ukloni sve članke koji me spominju u bilo kojem svjetlu, bilo iznimno pozitivnom ili onom nešto negativnijem. Naime, s obzirom da ti članci nisu više relevantni, posebno zato jer ja nemam status javne osobe, molim Vas da obrišite sve navedene tekstove, i to stoga što mi u ovim životnim trenutcima čine veliku štetu. Da pojasnim, kanim se povući u anonimnost iz javnoga života i stupiti u Katoličku crkvu kao kandidat za svećeništvo pa Vas baš zato molim da još ekspeditivnije udovoljite mom zahtjevu. Nakon toga će i Google pretraživač aplicirati “pravo da budem zaboravljen (the right to be forgotten)”, stalo je svojedobno u njegovom zahtjevu DuListu kojem je tada i udovoljeno.

Valja podsjetiti kako su se članci za koje je ovaj ”zahtjev” upućen, odnosili na njegovo uspoređivanje Željke Markić, čelnice inicijative ‘U ime obitelji’ s nacističkim zločincem Adolfom Eichmannom u Europskom parlamentu u vrijeme dok je Spremić bio asistent tadašnjem eurozastupniku Olegu Valjalu. Naime, Spremić po vlastitom priznanju ‘katoliku i homoseksualcu’ tada je bio aktivni protivnik referenduma o braku kojim je u studenom 2013. godine brak u Hrvatskoj ušao u Ustav kao odnos muškarca i žene.

Inače, Nikšu Spremića javnost se može sjećati i po sukobu s bivšom ravnateljicom DURA-e Verom Djokaj, kada je nju i vodstvo te Razvojne agencije optužio kroz medije za mobbing.

Svojim potpisom podržao sam apel kulturnih djelatnika za žurnom smjenom Ministra kulture Republike Hrvatske, dr.sc….

Posted by Nicolaus Niksa Spremic on 5. veljača 2016

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana