Županija

IZ ŽUPSKE OPĆINE: Onečišćenje mora vjerojatno je uzrokovano tokom rječice Vrelo zbog obilne kiše

IZ ŽUPSKE OPĆINE: Onečišćenje mora vjerojatno je uzrokovano tokom rječice Vrelo zbog obilne kiše

Nakon što su iz Zavoda za javno zdravstvo obavijestili javnost kako je more u Mlinima onečišćeno fekalnim vodama, oglasili su se i iz Općine Župa Dubrovačka.

-Vezno za obavijest Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, od 15. rujna 2017. godine da rezultati analize mora za kupanje na plaži Mlini u Općini Župa dubrovačka, uzorkovanog 14. rujna 2017. godine, prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki parametar Escherichia coli obavještavamo vas da je izvršena kontrola i pregled sustava odvodnje otpadnih voda na području naselja Mlini, a posebno rad crpne stanice Mlini. Nisu utvrđene nikakve nepravilnosti u radu niti curenja unutar sustava.

Obzirom da je uzorak uzet na mjestu uljeva rječice Vrelo u more kod hotela Mlini velika je vjerojatnost da je kratkotrajno onečišćenje uzrokovano tokom rječice Vrelo uslijed veće količine oborina prethodnih dana.
U dogovoru sa Zavodom provest će se ispitivanje na više lokacija kako bi se utvrdilo stvarno stanje kakvoće mora i potvrdila izvrsna kakvoća kao i na svim dosadašnjim ispitivanjima – navode iz Općine.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist