Natrag
23.10.2017 07:55

facebook

twitter

google

rss

dulist

Iz EU Parlamenta Ana Begović – kako je stažirati u uredu Dubravke Šuice?

17.1.2014 @ 10:41 Dulist dulist IN / Vaše vijesti
3;3

Podijelite:

Stažiranje u Europskom parlamentu je prava prilika mladim ljudima za izravan uvid i upoznavanje s radom parlamenta i rada zastupnika te nadopunu stečenih znanja.

Provela sam nezaboravnih mjesec dana u Bruxellesu kao stažistica u uredu gospođe zastupnice Dubravke Šuice. Stažiranje je obuhvaćalo svakodnevni angažman na projektima, praćenje odbora, posebice Odbor za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane, Odbor za promet i turizam te Odbor za kulturu i obrazovanje kojih je članica zastupnica Šuica.

S obzirom da sam u Bruxellesu boravila tijekom 12 mjeseca doživljaj je bio još posebniji jer se osjećalo blagdansko raspoloženje u Parlamentu, osobito je lijepo bilo doživjeti da je Hrvatska dio europske obitelji i po prvi put u ovo blagdansko vrijeme.

U kratkom, ali intenzivnom vremenskom periodu, svakodnevno sam pratila rad zastupnice Šuice,  prisustvovala parlamentarnim odborima te imala priliku pratiti plenarnu sjednicu u Strasbourgu, te na taj način steći kompletan uvid u funkcioniranje Europskog parlamenta, kao jedinog izravno izabranog tijela EU.

Zastupnica Šuica je puna energije i vedrine i svojim zalaganjem i radom uvelike doprinosi da se naš glas u Europi čuje, tako da mogu izdvojiti prvi tjedan posjet  posjetitelja iz cijele Hrvatske te organiziranu dubrovačku večer u knjižnici Europskog parlamenta na temu „Orlandovi europski putevi“, te pažnju koju posvećuje mladim ljudima pružajući svojim radom priliku za napredovanje.

Zaključno, stažiranje je izvrsna prilika za mlade ljude i vrijedno iskustvo koje nosim sa sobom u život.

Ana Begović, magistra Pravnog fakulteta u Zagrebu

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana