Aktualno

IVICA BAN ‘Odbijena ustavna tužbe tvrtke Sanitat Dubrovnik’

IVICA BAN 'Odbijena ustavna tužbe tvrtke Sanitat Dubrovnik'

Odbijena je ustavna tužba tvrtke Sanitat Dubrovnik d.o.o. u vezi naplate tzv. dnevnih parkirališnih karata – napisao je na svom Facebook profilu odvjetnik Ivica Ban koji se dugi niz godina bori protiv naplate parkinga na gradskim prometnicama.

PRESUDU U CIJELOSTI POGLEDAJTE OVDJE

Naime, uzimajući u obzir ova ranije izražena stajališta Ustavnog suda, a imajući pritom na umu odredbu stavka 5. članka 58. Ustavnog zakona, proizlazi da odluke Ustavnog suda imaju učinak pro futuro, što bi u konkretnom slučaju značilo da sudske odluke koje bi bile utemeljene na ukinutom propisu, a donesene nakon njegova ukidanja (nakon objave presude Visokog upravnog suda kojom se ukida osporeni propis), ne bi bile valjane.

– Ovakvo stajalište Ustavni je sud zauzeo u predmetu broj: U-III-1673/2015 od 25. svibnja 2017. (“Narodne novine” broj 65/17.) i time otklonio sve postojeće nedoumice i razilaženja u sudskoj praksi. U konkretnom slučaju, Odluka Grada Dubrovnika ukinuta je presudom Visokog upravnog suda broj: Usoz-125/2012-6 od 30. svibnja 2014., a prestala je važiti objavom navedene presude u “Narodnima novinama” broj 74/14., dana 18. lipnja 2014., dakle prije donošenja i prvostupanjske i drugostupanjske odluke u ovom predmetu (prvostupanjska presuda donesena je 23. siječnja 2017., a osporena presuda 14. rujna 2017.) – napisao je Ban.

Pročitajte još

DUBROVNIK PAMTI SVE BRANITELJE 31. obljetnica stradanja šesnaestorice Omišana

Dulist

BIG SEE Studio Proto-Arch dobio nagradu za igralište u Mandaljeni

Dulist

OD UTORKA Stižu nove cijene goriva!

Dulist