DuList IN

Ivani Mustapić nagrađen „stol za dvoje“

Ivani Mustapić nagrađen „stol za dvoje“

Ivana Mustapić vlasnica salona cvijeća i.decor na Batali osvojila je treće mjesto na prestižnom natjecanju florista na temu „stol za dvoje“.

Na Međunarodnom natjecanju florista, koje se ovog vikenda po 37. put održao u Dioklecijanovim podrumima, konkurencija je bila izuzetno jaka. Sveukupno osam natjecatelja, višestruko nagrađivanih na dosadašnjim natjecanjima, iz Belgije, Italije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske cijeli su dan marljivo stvarali cvjetne priče na pet tema: „vjenčani buket”, „fantazija”, „stol za dvoje” "zadana tema" i buket po vlastitoj želji.

Ivana Mustapić, kojoj je ovo bila druga godina što se natječe u Splitu ispričala nam je kako je konkurencija bila impresivna.
– Suci nisu imali nimalo lagan posao. Morali su produžiti objavu rezultata za više od sat vremena jer su doslovno nijanse davale razliku u bodovima i odlučivale o pobjednicima – rekla je dubrovačka floristica koja je u ukupnom poretku bila ispred dvije hrvatsle natjecateljice koje gotovo uvijek pobiru nagrade na ovakvim natjecanjima – Ani Poklepović i Danijele Piteše.

Inspiracija joj je za kreacije, ispričala je, dolazila spontano.
– Baš mi je ovaj „stol“ najviše zadao muke. Dva dana prije natjecanja nisam ga uspjela tehnički realizirati kako sam zamislila. Ništa mi nije išlo od ruke. Tada sam rekla sebi kad ne može kako ja hoću, može kako može. I eto, ispao više od očekivanog. Moj je moto – nema odustajanja pa kako bude – prepričala nam je Ivana dojmove s natjecanja.

Vjenčani buket radila je za svoju dušu, a Huljićeva pjesma Providenca „nosila“ ju je u temi „Fantazija“.

– Kad sam suca pitala na čemu sam izgubila bodove u "Fantaziji" rekao je da sam jednostavno napravila rad bez komentara, siguran za dobit bodove i to je to. Kaznili su me, valjda, jer je bio dobar – zadovoljno nam priča vlasnica i.decora.

– Generalni tajnik internacionalnog florist Udruženja Toine Zwitserlood je rekao da su hrvatski floristi zreli za mali kup Europe. A meni osobno da mu se veoma svidio moj rad i da sam za po njemu trebala osvojiti još koju nagradu …. – ispričala je Ivana Mustapić.

U mini fotogaleriji uživajte u Ivanim kreacijama…

 

Pročitajte još

KONAVOSKI DVORI Pirjani teleći obrazi kao ideja za blagdansku trpezu

Dulist

KREATIVNI PRAZNICI U LUŽI Radionica crtanja likova iz crtića na najmlađe!

Dulist

GASTRO MARE Chef Bjelko donosi svoj recept za pečenog kokota

Dulist