DuList IN

IVAN U SVIJETU BALONA Mladi Cavtaćanin s djevojkom pokrenuo vlastiti posao

IVAN U SVIJETU BALONA Mladi Cavtaćanin s djevojkom pokrenuo vlastiti posao

Ivan Njire, 22-godišnji Cavtaćanin, sasvim se sigurno bavi zanimljivim poslom – naime, on i njegova djevojka Ana su, možemo slobodno reći, spojili posao i zabavu i tako napravili svoju Kuću Balona.

Ovaj student elektrotehnike sa svojom djevojkom pokrenuo je posao prije otprilike šest mjeseci, a za DuList je otkrio – o čemu se zapravo radi.

– Ukratko rečeno, bavimo se svime što ima veze s balonima. Twistamo, odnosno izrađujemo figurice, na ulici, radimo dekoracije zasve prigode, bilo poslovne, privatne, svadbene, razna slavlja i događanja, što je primarni fokus Kuće Balona! Također, radimo i ballon drop, odnosno padanje balona s plafona, te ballon release – puštanje helijskih balona u zrak – kaže Ivan, koji otkriva i kako se ideja rodila sasvim slučajno.

– Kako sam stigao iz Dubrovnika u Zagreb, prestaosam se baviti svim stvarima koje sam radio u gradu – vožnjom monocikla, žongliranjem i slično. Tražio sam nešto drugačije, a konačnu ideju o balonima dala je Ana – ističe ovaj cavtatski kreativac, a njihov hobi i posao u začetku podigli su definitivno na višu razinu.

Upravo smo se vratili sa Slovenia Eventa, to je seminar na svjetskoj razini, o balonima, gdje sudjeluju ljudi iz 27 zemalja. Na seminaru su sudjelovali predavači iz različitih zemalja te držali predavanja o različitim područjima o balonima, odnosno tehnikama kaže Ivan.

Na pitanje planira li se sa svojim zanimljivim poslom vratiti južnije, kaže:
– Trenutno nas fakultet veže smještajem u Zagreb, ali po potrebi radimo u cijeloj Hrvatskoj, pa tako u Dubrovniku. Za sad sigurno dolazimo na Cavtatski karneval pa nas možete tamo naći!

 

Foto: Ivan Njire

Pročitajte još

GASTRO MARE Chef Bjelko donosi svoj recept za pečenog kokota

Dulist

[FOTO] OVO JE BAŠ SUPER Pogledajte kako izgleda konavoski ‘Čovječe ne ljuti se’

Dulist

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist