Sport

ITALIJA PREJAKA Sukno nije mogao sam!

Hrvatska-Mađarska vaterpolo

Hrvatska vaterpolska reprezentacija izgubila je od Italije s 8:7 u četvrtfinalu Europskog prvenstva.

Već nakon 25 sekundi utakmice Aicardi se oslobodio na dva metra i zabio za 1:0. Sandro Sukno poravnava s vanjske pozicije, bio je to prvi gol Hrvatske na utakmici, polovicom četvrte minute. Bilo je još izglednih akcija na obje strane, ali je na kraju prve četvrtine na semaforu je stajalo 1:1.

I drugu četvrtinu bolje otvaraju Talijani, zabio je Luongo kojeg su naši ostavili na šutu. Lončar je poravnao na 2:2 sa stative u akciji s igračem više. Fondelli potom zabija s igračem više za novo vodstvo Italije 3:2, a Di Fulvio povećava na 4:2. Petar Muslim precizan je s krila s igračem više za 3:4 minutu prije poluvremena. S minimalnim vodstvom Talijana otišlo se na odmor.

Šraubom je Lončar otvorio drugo poluvrijeme (4:4), a zatim nismo iskoristili priliku s dva igrača više. S druge strane s viškom zabija Figlioli (5:4). Sandro Sukno raspalio je po vratima Talijana i pogodio za 5:5, a Figlioli iz igrača više 47 sekundi prije kraja treće četvrtine opet dovodi ‘Azzure’ u vodstvo. Sukno onda zabija svoj treći gol za novo poravnanje rezultata. Potom nova velika prilika za naše, Sukno je bio na okidaču, ali je u posljednjem trenu dodao do Jokovića koji pogađa malu mrežicu.

Preko dvije ruke i pored vratara Pavića za novo vodstvo Talijana zabio je Giorgetti (7:6). 2:15 prije kraja meča suci dosuđuju peterac za Talijane, a za +2 pogodio je još jednom Giorgetti. Muslim drugim pogotkom smanjuje na 8:7, a na semaforu je ostalo još 1:38. Talijani rade prekršaj u napadu nakon 14 sekundi, a Figlioli dobiva isključenje. Ipak, talijanski vratar brani pokušaj Milakovića s dva metra. Talijani su opet u napadu, ali opet rade prekršaj i Tucak uzima time-out. Na semaforu je još 20 sekundi. Naši dobivaju igrača više sedam sekundi do kraja, ali lopta na dva metra ne prolazi. Šetka je promašio cijela vrata.

Italija će u polufinalu igrati s Mađarskom, a Hrvatska ide u razigravanje za peto mjesto, koje vodi na Svjetsko prvenstvo 2015. godine.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr