Hrvatska

ISTRAŽIVANJE Poslodavci, zašto izostavljate plaću iz oglasa?

ISTRAŽIVANJE Poslodavci, zašto izostavljate plaću iz oglasa?

Kako utječe izostavljanje iznosa plaće u oglasima za posao na odaziv kandidata, istražio je MojPosao u anketi provedenoj na svome portalu na više od 800 ispitanika.

Kvalitetan oglas za posao sadrži informacije o željenim kvalifikacijama kandidata, radnoj poziciji te uvjetima koje poslodavac nudi, što uključuje i informaciju o plaći. Ipak, visina plaće navodi se u malom broju oglasa.

Ukoliko oglas ne sadrži informaciju o plaći prijavu neće izvršiti 26 posto ispitanika jer traže bolje plaćen posao. Ovi ispitanici smatraju da bi u oglasu bilo dobro navesti barem raspon plaće, ako već nije moguće definirati konkretan iznos.

Većina ispitanika, njih 39 posto, prijavit će se na oglas radi stjecanja radnog iskustva, bez obzira što je u oglasu izostavljen podatak o plaći. Ipak, napominju da ‘daju prednost oglasima u kojima je naveden podatak o plaći’ i da bi navođenje te informacije ‘uštedjelo puno vremena kandidatima i poslodavcima’.

Većina ispitanika je istaknula kako im nije jasno izbjegavanje podataka o plaći, jer kažu ‘sigurno se poslodavcima ne isplati primati gomilu prijava, a onda im poželjan kadidat odustane jer mu je to premalo, ili ga zaposle s naznakom da će biti povećanja plaće pa ni do toga ne dođe’.

Pročitajte još

Isplata povrata poreza počinje 2. svibnja

Dulist

NADZOR BRZINE Postavlja se 110 novih kućišta i skoro 40 kamera diljem Hrvatske

Dulist

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist