Županija

Ispravljena nepravda, Lasić i Kralj uručili priznanje Mihu Sturici

Ispravljena nepravda, Lasić i Kralj uručili priznanje Mihu Sturici

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić i predsjednik Zajednice sportova Općine Konavle Đino Kralj ispravili su u petak nepravdu koja je nenamjerno nanesena Konavljaninu Mihu Sturici.

Naime, gospar Miho nije bio na dodijeli priznanja uspješnim konavoskim sportašima koja se održala 23. prosinca prošle godine, a riječ je o sportašu koji se u trapu natjecao cijeli svoj život te osvojio praktički sve što se osvojiti može. Načelnik Lasić sa suradnicima stoga ga je posjetio u njegovu domu na Obodu.

-Prvo natjecanje na razini Hrvatske imao sam 1960. godine s klubom Dubrovnik u kojem sam proveo cijeli život. Natjecao sam se sve do rata, a osvojio sam kako s klubom tako i pojedinačno jako puno priznanja i naslova – kaže skromno gospar Sturica dok pokazuje diplomu iz 1977. na kojoj je naznačeno ‘savezni majstor’.

-To je u šahovskom terminu velemajstor – ponosno kaže on te ističe kako je u tom sportu izrazito uspješan bio i Ivo Uroš, Konavljanima poznatiji kao ‘Brko’.

Inače Miho Sturica živi na Obodu sa suprugom Marijom, a u braku su već 53 godine. Njegov unuk, a kako drugo nego Miho Sturica, također je sportaš, no njegov izbor su oktanski sportovi. Ove godine završio je drugi u Hrvatskoj u svojoj N1 klasi.

Izvor: Općina Konavle

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist