Natrag
19.10.2017 20:00

facebook

twitter

google

rss

dulist

ISPOVIJEST SEZONKE MONIKE BAŠEK: Ovdje se može lijepo živjeti i zaraditi, ali se uvijek vratim kući

8.7.2015 @ 18:01 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Nisam nikad mislila da ću biti sezonac, konobarica na moru. Bilo je zaista neočekivano. Ali sad sam ovdje i zadovoljna sam – ističe Monika Bašek, sezonska radnica iz Podravske Slatine, zaposlena u hotelu Valamar Lacroma kao konobarica.

Za simpatičnu 23-godišnjakinju Dubrovnik nije prvo ljetno radno mjesto. Sezonac je od svoje osamnaeste godine. Prethodno je radila u šibenskom Solarisu te u hotelu Kempinski u Savudriji.

– Moji kod kuće su morali prihvatiti činjenicu da odlazim. Znate, kod nas život nije bajan i svatko mora zarađivati za sebe. Kad završimo školu treba početi raditi – priča Monika.

Kakva je ekonomska situacija u rodnom joj gradu, te koliko je zadovoljna radom i životom u Dubrovniku pročitajte u tisaknom izdanju DuLista koji je od ove srijede u prodaji.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana