DuList INHrvatskaPolitika

ISPECI PA RECI Naš ministar jedno, a HBO drugo

ISPECI PA RECI Naš ministar jedno, a HBO drugo

Popularna serija “Igra prijestolja”, sada je i službeno, u narednoj sezoni neće se snimati u Hrvatskoj. Priopćeno je to iz HBO-a, dok su nam iz HAVC-a odgovorili kako će se neke scene ipak snimati u Hrvatskoj, ali svakako u neznatnoj mjeri u odnosu na prošle godine.

Službeno objašnjenje HBO-a kaže da produkcija procjenjuje potrebe za određenim lokacijama na temelju scenarija i priče, a te lokacije, očito, više ne vide u Hrvatskoj.

Međutim, još početkom svibnja ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, zajedno sa svojim tajnikom kabineta Darkom Baničekom i savjetnicom u kabinetu Majdom Žujo putovao je po SAD-u, a kao jedan od rezultata službenog puta naveli su i dogovor oko nastavka snimanja “Igre prijestolja” u Hrvatskoj.

Za sedmodnevni put potrošili gotovo 100.000 kuna

Naime, za vrijeme sedmodnevnog boravka u SAD-u oni su obišli Washington, Las Vegas, Los Angeles i San Francisco, a cifru koju su za vrijeme mini turneje potrošili dugo su skrivali od očiju javnosti. Tek dva tjedna nakon povratka Maras je za RTL, nakon pritiska javnosti, otkrio da su potrošili 99.000 kuna od čega je velika većina, 63.622 kune otpala na avionske karte, dok je 31.000 kuna otpala na hotelski smještaj, pisao je tada RTL.

Najzanimljivija u cijeloj priči je činjenica da je Marasovo ministarstvo put svog šefa po SAD-u pravdao upravo dogovorima oko snimanja još dvije sezone “Igre prijestolja” na lokacijama u Hrvatskoj. Iz ministarstva je tada za Večernji list rečeno da se Maras u Los Angelesu sastao s potpredsjednicima producentske kuće HBO Jayem Loweom i Janet Graham Borbom.

Marasova očigledna prazna naklapanja pročitajte ovdje
.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist