Sport

ISPARANIH JEDARA I BEZ MOTORA Orsanovci jedva izvukli živu glavu!

ISPARANIH JEDARA I BEZ MOTORA Orsanovci jedva izvukli živu glavu!

Vjetar ih je uhvatio kad su prošli Svetog Andriju, kod Kalamote. Užas jedan. Toliki udari vjetra, bilo je nemoguće ploviti i dobro je da su spasili glavu. Imamo dosta štete, koja se sad procjenjuje, ali bitno je da su oni u redu – rekao nam je predsjednik Jedriličarskog kluba Orsan Marinko Mikulandra jutro nakon što je sinoć posada „Dubrovnika“ jedva sačuvala živu glavu u iznenadnom nevremenu.

– Noć je bila pa se ne vidi. Jedan oblak su prošli, ali drugi nisu. Taj ih je slomio. Jutros su došli u Orsan s isparanim jedrima, čak i bez motora jer im se konop uhvatio oko propele. Morali su kidati nožem da bi spasili brod i sebe. Šteta, jer smo imali regatu u džepu. Imali smo dovoljnu prednost pred idućim našem dužine. Ovo je Bože sačuvaj – dodaje Mikulandra, koji nije spavao cijelu noć iz straha da se posadi ne dogodi nešto loše.

– Brod je 100 posto osiguran.Bitno je da su se oni svi vratili, ovo sve drugo će se obnoviti – zaključio je Mikulandra, dodavši kako su ostali brodovi odustajali na Hvaru, Lastovu, Korčuli i Mljetu. Čak je i vodeća „Eusmit Europa“ stigla sinoć do pred Boku, ali zapala u probleme i tek jutros oko 7 sati stigla na cilj u Porto Montenegro.

Inače, Orsanov brod „Dubrovnik“ na prvoj etapi Regate tisuću otoka 277 nautičkih milja od Rijeke do Tivta nastupio je s posadom kormilar Denis Vukas te Tonći Kordić, Dario Kulišić, Maroje Kurajica, Mateo Andolšek i Srđan Kurajica. Krenuli su iz Rijeke, 21. rujna, i držali se u vrhu regate. Potom su u ponedjeljak odlučili proći Pelješkim kanalom što je bilo svjevrsno taktičko iznenađenje. Ipak, kod Svetog Andrije su zapali u velike probleme te nisu uspjeli završiti utrku.

Pročitajte još

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist

NAKON 24 GODINE Hrvatska malonogometna reprezentacija izborila Svjetsko prvenstvo!

Dulist