Sport

ISKUPLJENJE U EGERU “Želimo zadržati šanse za Final 6”

Eger - Jug

Jugaši su u utorak oko 15 sati stigli u Eger, grad na sjeveru Mađarske, u kojem će u srijedu, 26. ožujka u 18 sati odigrati još jednu ključnu utakmicu u ovoj sezoni. Nakon večernjeg treninga obiju momčadi na predivnom sportskom zdanju Aladar Bistkey najprije smo za razmišljanje o utakmici zamolili trenera ZF Egera Norberta Dobrowskog.

– Znam da je Jug vrlo jaka momčad i imaju velik motiv, imaju priliku za plasman na Final 6. To je ipak jači motiv nego što ga mi imamo. Ipak, nadam se da možemo pobijediti jer trenutno nismo u dobrom ritmu. Izgubili smo prvo mjesto u mađarskom prvenstvu i svi žele igrati bolje u mom timu i nadam se da ćemo krenuti prema gore – kazao je Dobrowski, koji je u prosincu prošle godine u Dubrovniku je gostovao kao pomoćni trener, a sada je u ulozi glavnog trenera. Kolika je razlika u pristupu?

– Teška je to reći, jer sam s Gyorgyem Gerendasom radio zadnjih pola godina. Nisam isti trener kao on. Moja filozofija je nešto drukčija i momci u timu znaju da je to moja ideja i moj posao. Nadam se da će se sve posložiti brzo, ali sada vidimo koliko je to teško i da to dugo traje. Ali je i u Jugu možda ista situacija. U ovoj skupini tri trenera su ‘platila’ loš rezultat svojih momčadi, Gerendas, Tempestini i Đuho. Svi žele doći na Final 6, ali već je ova grupa kao Final 6, ‘pojela’ je već tri trenera – ističe Dobrowski.

Jugov trener Miho Bobić još uvijek drži otvorenu opciju nastupa Andra Bušlje u srijedu navečer. Bušlje je, naime, na večernjem treningu ‘dirao’ loptu, ali…
– U dogovoru s dr. Margaritonijem pričekat ćemo do sutra. Bušlje jest lagano radio s loptom, vidi se da mu je bolje, ali nećemo ništa forsirati. Popričat ćemo s njim, pričekat do samog početka utakmice, normalno da je moja želja kao trenera da Andro igra, ali ako ne bude mogao na mjesto beka uskočit će Loren Fatović – kaže Bobić, koji je zadnjih desetak dana posvetio prvenstveno dizanju forme. Koliko je momčad u tom razdoblju ‘narasla’ fizički?

– Teško je tu išta procijeniti. Premalo je vremena. Svatko tko zna i sport i vaterpolo zna da je premalo vremena za dizanje forme. Jesmo promijenili pristup treniranju u nekim segmentima, igrači su se na to trebali naviknuti, a nekome su ti treninzi možda djelovali kao količinski veći. Nije alibi, ali ni utakmica s Egerom neće biti pokazatelj tog napretka, da bismo mogli zaključiti u kakvom su fizičkom stanju. Meni se čini da su dobro – procjenjuje Bobić.

Eger protiv Juga igra bez pritiska za postizanjem rezultata, dok Jugu nužno trebaju bodovi kako bi nadu u plasman na završnicu održali na životu. Mađari su najavili da će igrati rasterećeni.
– Moram podsjetiti da smo u Gružu s njima igrali na trećoj četvrtini 9:9. Očekuje nas teška utakmica, pravi protivnik, koji nije briljirao u Ligi prvaka, u prvenstvu su na diobi prvog mjesta, s nizom reprezentativaca. I oni i mi tražimo pozitivan niz, da se ‘iskobeljamo’ iz niza zadnjih utakmica. Obje ekipe su u negativnoj seriji i svi traže da krene ciklus pobjeda. Ja se zaista nadam da ćemo to biti mi, da ćemo ući u ciklus pobjeda, kako bismo Primorje sačekali u pozitivnom ozračju – zaključio je Bobić, dok je njegov pomoćnik Mile Smodlaka istaknuo:

– Momčad koja ne igra dobro u Ligi prvaka pred svojim navijačima će dati sve od sebe da barem u svom bazenu izbori pobjedu, opere sve loše dosad. Nama je motiv što još nismo ispali iz igre za Final 6, i dok je god tako vjerujem da igrači isto tako razmišljaju i da se nitko od njih neće predati. Nema razloga da se predavamo, jer to nije nedostižno i nije nemoguće. Treba se dosta stvari poklopiti, ali treba pokušati i dati sve od sebe – ističe Smodlaka.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist