Županija

‘Iseljenje Rektorata moglo bi se protumačiti kao odustajanje Grada od Sveučilišta!’

'Iseljenje Rektorata moglo bi se protumačiti kao odustajanje Grada od Sveučilišta!'

Sveučilište u Dubrovniku protivi se iseljenju Rektorata iz ljetnikovca Crijević Pucić, kojeg ova visokoobrazovna institucija koristi na temelju Ugovora kojega je krajem 2004. godine sa Sveučilištem sklopila tadašnja gradonačelnica Dubravka Šuica.

Naime, župan Nikola Dobroslavić na radnom je sastanku s rektoricom Sveučilišta u Dubrovniku Vesnom Vrtiprah razgovarao o razvojnim projektima Sveučilišta te o medijskim napisima o navodnom iseljavanju Rektorata iz palače Pozza-Cerva.

Kako ističu iz Županije, na sastanku su rektorica Vesna Vrtiprah, savjetnik za investicije Mateo Milković i prodekan za međunarodnu suradnju i znanost Vlatko Lipovac iskazali protivljenje medijskim najavama iseljenja Rektorata sa sadašnje lokacije.

Župan Dobroslavić ustvrdio je da problem smještaja Dubrovačkog simfonijskog orkestra svakako treba riješiti, ali da bi iseljavanje Rektorata, ako bi se ono dogodilo, moglo biti shvaćeno kao odustajanje Grada Dubrovnika od potpore Sveučilištu i o razvoja Dubrovnika kao sveučilišnog grada.

Razgovaralo se i o izradi arhitektonsko-urbanističkog elaborata za daljnji razvoj Sveučilišta u kompleksu bivše bolnice, ali i gradnji Studentskog doma u Čokolinu. Rektorica je kazala kako gradnju doma podržava i ministar znanosti te je zahvalila Županiji na potporu koju je dala oko osiguravanja zemljišta za gradnju doma, ali i same izrade projektne dokumentacije.

Na sastanku je rečeno da se očekuje potpora Grad Dubrovnika oko financiranja gradnje doma te da će se o problematici smještaja Rektorata razgovarati i s gradonačelnikom Androm Vlahušićem.

 

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist