Natrag
20.8.2017 04:24

facebook

twitter

google

rss

dulist

INVICTUS DUBROVNIK Pokrenuta ragbi škola, priključite se!

7.11.2016 @ 22:39 Dulist Sport
3;3

Podijelite:

Ragbi klub Invictus Dubrovnik već nakon tri mjeseca od službenog osnivanja uspješno piše prve stranice.

Mlađi uzrasti kluba, točnije 20-ak curica i dječaka, vratilo se s prvog putovanja gdje su postigli svoje prve zgoditke i upisali prve minute svoje ragbijaške karijere.

-Naša publika sad već zna kako se odnedavno ragbi igra i na jugu Hrvatske, a za to je zaslužan Ragbi klub Invictus Dubrovnik. Da je riječ o ozbiljnom sportskom projektu osnovali smo ragbi školu koja je prije nepunih mjesec dana krenula s radom. Tako su uz seniorsku momčad koja i dalje raste, i oni najmlađi dobili priliku okušati se u jednom od najbrže rastućih sportova na svijetu – ističu iz kluba.

Hrvatski ragbijaški savez i RK Invictus ponudili su osnovnim i srednjim školama u Dubrovniku i okolici sudjelovanje u projektu ‘Upoznaj ragbi’ koji se veže na projekt svjetske ragbi federacije ‘Get into rugby’, što je pobudilo interes mladih za ovim sportom i rezultiralo osnivanjem ragbi škole u klubu. Invictus trenutno broji oko 30-ak djece od 10 do 14 godina, a cilj kluba je te brojke povećati već do kraja godine.

Kako bi klub nagradio mlade ragbijašice i ragbijaše što su se bez predrasuda i straha od novog priključili klubu, organizirali su izlet u Tivat za ragbi školu i seniore. U Crnoj gori škola je prvi put zaigrala ‘tag’ ragbi utakmicu s nešto starijim kolegama iz Tivta, a nakon toga su svi zajedno odgledali seniorsku utakmicu reprezentacije Crne gore i Gibraltara. U poznatom ragbijaškom ‘trećem poluvremenu’ dubrovački ragbijaši imali su priliku slikati se i podružiti sa igračima reprezentacija.

No ragbi škola nije jedini projekt koji su uprava ovog kluba i njihova nova trenerica sebi zacrtali. Klub upravo formira ekipu kadeta (14 do 16 godina) te juniora (16 do 18 godina), koji bi na proljeće trebali zaigrati svoje prve utakmice. Osim djece i mladih, treninzima se još uvijek mogu priključiti i punoljetni te već idući mjesec sa seniorskom ekipom sudjelovati u test turniru ragbija 7.

Svi zainteresirani mogu se javiti na mail invictus@rugby-dubrovnik.com ili na broj mobitela 091 444 8031 kao i na facebook profil Ragbi klub Invictus Dubrovnik.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana