Vaše vijesti

Investitori demantirali tvrdnje Igora Legaza oko Belvedera

Investitori demantirali tvrdnje Igora Legaza oko Belvedera

Odvjetničko društvo Hondl, Konić, Šimunović, Batur i partneri poslalo je danas reagiranje na članak ‘Tvrtka ‘Vila Larus d.o.o. nije vlasnik, ni suvlasnik, bilo kojeg dijela ulice Vlaha Bukovca’ objavljen na portalu dulist.hr ovog ponedjeljka, 22. siječnja.

Kako tvrde, u tekstu je izneseno niz netočnih tvrdnji o društvu Vila Larus d.o.o. koje bi javnost mogle dovesti u zabludu, te su na njih dužni reagirati. Reagiranje objavljujemo u cijelosti.

Predmet: Reagiranje na članak „Tvrtka `Vila Larus’ d.o.o. nije vlasnik, ni suvlasnik, bilo kojeg dijela ulice Vlaha Bukovca”
Poštovana, u ponedjeljak 22. siječnja 2018. na Internet portalu www.dulist.hr objavljen je članak nepoznatog autora „Tvrtka ‘Vila Larus’ d.o.o. nije vlasnik, ni suvlasnik, bilo kojeg dijela ulice Vlaha Bukovca”. U tekstu je izneseno netočnih tvrdnji o društvu Vila Larus koje bi javnost mogle dovesti u zabludu te smo na njih dužni reagirati.

U tekstu lgor Legaz tvrdi i prilaže isprave kako ,,…ta nekretnina nije bila predmetom procjene u postupku pretvorbe društvenog poduzeća “Belvedere” s.p.o. te time ne može biti u vlasništvu investitora, odnosno tvrtke Laurus”, što nije točno. Naime, nakon izgradnje hotela Belvedere, još u vrijeme bivše države pokrenut je i u ovoj državi nastavljen postupak sređivanja zemljišnoknjižnih podataka i dokumenata u odnosnim registrima. Tako su se dotadašnje čestice zemlje objedinile u jedinstvenu česticu, u postupku koji je vođen 1994. godine kod Ureda za katastarsko-geodetske poslove Dubrovnik te Zemljišno-knjižnog odjela Općinskog suda u Dubrovniku, koja predstavlja postojeću nekretninu hotela Belvedere. Predmetnim postupkom je među ostalim i dio katastarske čestice 2459 K.O. Dubrovnik (kat. čest. 5125 – nova izmjera), odnosno u naravi dio puta Vlaha Bukovca, u površini od 544 m2, ušao u novoformiranu zemljišnoknjižnu česticu i kao takav unesen u temeljni kapital kod pretvorbe društva Belvedere s.p.o., koja pretvorba je provedena 1996. godine, dakle nakon što je proveden spomenuti postupak objedinjavanja čestice.

Također, u tekstu se navodi kako je „Udruga “Divlja liga vaterpolo” pribavila isprave, iz kojih se jasno vidi da Općinski sud u Dubrovniku, rješenjem, br. Z-2363/94 od 03.04.1996., nije prihvatio prijedlog Ureda za katastarsko-geodetske poslove Dubrovnik, da se, na temelju prijavnog lista od 16.11.1994., promjeni oblik (skrati) č.zem. 2459 k.o. Dubrovnik, tlocrtne površine 1780 kv.m.” Ovdje je ponovno riječ o proizvoljnom tumačenju činjenica kojima se pokušava obmanuti javnost. Prijavni list je proveden jer je novoformirana katastarska čestica 1877/4 K.O. Dubrovnik (kat. čest. 5000 – nova izmjera) uredno upisana u zemljišnim knjigama u ukupnoj svoj površini i obliku sukladno prijavnom listu, uključujući i dio čest. zem. 2459 K.O. Dubrovnik površine od 544 m2, koja je činila dio puta Vlaha Bukovca. Istovremeno nije u cijelosti upisano poništenje i korekcije čestica od kojih je nastala čestica 1877/4 K.O. Dubrovnik, te je trenutno u tijeku rješavanja predmetne situacije.

Ovakvim tekstom čitatelji www.dulist.hr ostali su uskraćeni za cjelovitu i točnu informaciju te stoga molimo da, sukladno članku 40. i 41. Zakona o medijima, objavite ispravak objavljenog teksta u cijelosti.

Odvjetničko društvo Hondl, Konić, Šimunović, Batur i partneri

Pročitajte još

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist

MOST DUBROVNIK ‘Zbog čega se izlijeva kanalizacija i zagađuje Rijeku dubrovačku?’

Dulist