Aktualno

Integracija studenata na tržište rada

Integracija studenata na tržište rada

U organizaciji Američke visoke škole za menadžment i tehnologiju, danas se u hotelu Excelsior održava Career education day, a na ovom najstarijem sajmu karijera u Hrvatskoj predstavljaju se ugledne tvrtke

kao što su: Atos, Styria International,  Coca-Cola HBC Croatia, INA–industrija nafte d.o.o., Le Meridien Lav-Split, Radisson Blue Split, Radisson Blue Dubrovnik, ALH–Adriatic Luxury Hotels te MICROS Fidelio Hrvatska.

Najavljeni program Dana karijera uključuje prezentacije predstavnika tvrtki, koji će sve okupljene detaljnije upoznati s poslovanjem svoje tvrtke, iznijeti im najnovije trendove iz njihove industrije te studentima dati savjete za uspješno uplovljavanje u poslovne "vode". Osim prezentacija tvrtki, tijekom Dana karijera održavaju se i radionice koje će voditi profesori ACMT-a.

ACMT pridaje veliku pozornost uspješnoj integraciji svojih studenta na tržište rada i aktivno ih prati na putu prema uspješnoj karijeri. Koledž na ovaj način okuplja predstavnike nekih od najuglednijih tvrtki, iz Hrvatske i iz regije, s ciljem profesionalnog usmjeravanja studenata i pružanja potrebnih informacija koje će im pomoći u planiranju njihovih karijera. Obvezno sudjelovanje na sajmu studentima omogućuje izgradnju mreže poslovnih kontakata, susret s predstavnicima tvrtki, održavanje intervjua, pronalazak stručne prakse, sezonskih poslova, pa čak i stalnog zaposlenja. 

Dan karijera je otvorio predsjednik i dekan Don Hudspeth koji je tom prigodom istaknuo kako je ovaj Dan, koji se organizira već jedanaestu godinu za redom, prilika da se tvrtke predstave studentima, kao mjesta budućeg i mogućeg zaposlenja. Stoga je, kako je naglasio, edukacijski dio važniji dio ovog događaja, a rezultat je promjene pristupa.

-Ovo je dio vaše edukacije, dijelimo prilike s vama-naglasio je u svom obraćanju dekan Don Hudspeth.

Na prezentaciji koju je organizirala INA–industrija nafte,  Vladimir Dujić i Mirta Padžan iz Sektora upravljanja ljudskim resursima iz te tvrtke prezentirali su studentima program GROWWW 2012. Riječ je o programu za zapošljavanje  mladih pripravnika i apsolvenata  i onih do dvije godine radnog iskustva. 

-Imamo 130 otvorenih pozicija ove godine, prijave su on- line do 15. travnja ove godine na www.ina.hr. Prijavljeni će biti pozvani na kompjutersko testiranje i na dva intervjua i svih 130 će biti zaposleni 1. rujna. Tražimo pravnike, ekonomiste, inženjere kemije, rudarskih i naftnih smjerova, strojare, građevinare. Kad dobiju status pripravnika, oni su u radnom odnosu,  samo u pripravničkom stažu od godinu dana, a kad nakon godinu dana polože pripravnički ispit dobivaju ugovor za stalno. Nismo još imali slučaj da nismo bili s nekim zadovoljni, ili da oni nisu zadovoljni sn mama. Imamo 100- postotno zadovoljstvo i mentora i prirpravnika- naglasio je dodavši kako su studenti ACMT-a, kao i studenti ostalih fakulteta zainteresirani za ovakav način zaposlenja, samo su dijelom "lijeni", pa se prijavljuju tek zadnjeg tjedna prijava. 

– Od 900 prijava koliko ih je bilo kad smo počeli 2010., prošle 2011. imali smo 3 i pol tisuće kandidata, a ove odine očekujemo i veći broj prjavljenik.-zaključio je.

Predstavnici INA-e predstavili su i program FRESHHH 2012.
-To je on-line natjecanje kojim želimo pokazati koliko je dinamična naftna industrija. Prijavljuju se u timu od troje ljudi, mogu osvoijiti 20 tisuća eura, a top deset timova  ide u uživo finalno natjecanje u Mađarsku.-istaknuo je Vladimir Dujić.
   

Pročitajte još

OD UTORKA Stižu nove cijene goriva!

Dulist

NAGRAĐENE DORIS KOSOVIĆ I MIA DIMŠIĆ Najbolja pjesma po izboru radijskih urednika

Dulist

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist