DuList IN

INSPIRACIJA – ‘GAME OF THRONES’ Posjetili smo prvu Escape sobu u Dubrovniku!

INSPIRACIJA – 'GAME OF THRONES' Posjetili smo prvu Escape sobu u Dubrovniku!

Nemate ideju kako kreativno provesti popodne ili možda što pokloniti nekome za rođendan? U moru izleta, događanja i avanutra, Dubrovnik odsad ima nešto sasvim novo, uzbudljivu ponudu koja vas čeka u Hladnici – Escape Room Dubrovnik!

Ovaj tip zabave bazira se na rješavanju zadatka, u okvirnom vremenu od otprilike sat vremena, a duljina rješavanja ovisi o vašoj spretnosti, snalažljivosti i kako ističu pokretači ovog projekta – timskom radu. Tim tragom, dio ekipe DuLista odlučio je ekskluzivno ući u Escape Room, a s njom nas je upoznao Bogdan Dascalescu, koji je s Dianom Marlais pokrenuo ovu neobičnu priču… I tako smo krenuli u ‘Alchemy lab: In search of wildfire’, prvu escape sobu u Dubrovniku, a Bogdan nam je otkrio i kako uskoro planiraju otvoriti još jednu sobu, tematski vezanu za Dubrovnik, nazvanu ‘Ragusan Republic: in pursuit of liberty’. Inače, ‘Alchemy lab’ inspiriran je popularnom Igrom prijestolja, što nas je u početku malo pokolebalo, jer nismo pratili seriju toliko pasionirano. No, kad je Bogdan rekao da ne brinemo, da ćemo riješiti sve samo ako budemo timski radili, upustili smo se u avanturu… I vremenski, uopće nismo bili loši! Inače, prva escape soba je na engleskom, no neka vas i to ne spriječi,jer postoje ‘hintovi’ na hrvatskjm jeziku, a Bogdan i Diana rade sve više i više i na tome. Zapravo, sve što vam treba je vlastita logika i timski rad.

escape room006

I ne, nećemo vam otkriti sve detalje! Ali, istaknut ćemo ovo: vlasnici Bogdan i Diana kažu nam kako lokalci imaju 30 posto popusta cijelu godinu, a i pedeset posto kroz svibanj, odnosno kroz prvi mjesec rada ove uzbudljive ponude.

No, kako je sve počelo?

Radili smo oboje u turizmu, najvažnijoj gospodarskoj grani Dubrovnika. A kako smo i Diana i ja pasionirani ljubitelji igara i avantura, odlučili smo se za ovaj neobičan potez. Svibanj nam je prvi mjesec rada, pa ćemo vidjeti kako ide – kaže nam Bogdan, koji je inače inspiraciju za Escape Room dobio, među ostalima, od prijatelja iz Rumunjske odakle je i sam.

– Pokušali smo, svidjelo nam se i rekli smo: ‘Ajmo pokušati!’. Inače, cijelu sobu smo sami napravili, od puzzli koje vas čekaju unutra, pa do cijelog konceptra pretrage i rješavanja zadataka. Također, gotovo sve materijale smo sami napravili, složili… – kaže Bogdan.

Pravila igre – poštujte ih!

Prvo i osnovno pravilo je, ako želite uživati – gledajte svugdje! na sve strane, sve može biti rješenje. Obratite pažnju na svaki dijelić sobe, to je jako važno! Drugo pravilo: koristite mozak, razmišljajte, povezujte simbole… Treće pravilo je da nipošto i nikad ne koristite silu. Sila nije potrebna da bi se riješila escape soba. Također, ne dirajte stvari koje nisu vezane za sobu. Jedno od važnijih pravila kaže da pričate jedni s drugima, budete organizirani i pratite jedni druge. Najvažnije pravilo jest – uživajte u avanturi!

escape room021

Ostalo vam nećemo otkrivati, no za kraj, dodajmo i to kako možete svoju avanturu rezervirati na telefon: Bogdan – 097 6442 145, te na stranici dubrovnikescaperoom.com. Cijene se kreću ovako: za dva igrača cijena je 230 kuna po igraču, za tri 215 kuna po igraču, za četiri igrača 200 kuna po igraču, dok će ekipa od pet igrača platiti 185 kuna po osobi. No, naravno, vrijedi ponovo podsjetiti kako svi posjetitelji iz Dubrovnika imaju popust 30 posto, te pedeset posto tijekom svibnja. Dakle, sve što vam preostaje je – (pri)javiti se i pokušati riješiti zagonetku!

ŽK/MNJ/ZP

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist