Kultura

‘INDIVIDUUM’ Prva samostalna izložba Slavice Gavranić u Palači Sponza

'INDIVIDUUM' Prva samostalna izložba Slavice Gavranić u Palači Sponza

Prva samostalna izložba fotografija Slavice Gavranić pod nazivom ‘Individuum“ bit će otvorena u palači Sponza, u subotu, 21. svibnja s početkom u 20 sati.

Svaki fotograf ima nešto što preferira na fotografijama. Kod Slavice Gavranić su to definitivno ljudi te njihova emocija. Lajt motiv izložbe je lik žene u raznim stanjima duha, od boli i tuge pa sve do zadovoljstva i sreće. Autorica će predstaviti 24 fotografije u crno – bijeloj boji.

Izložba je ujedno humanitarnog karaktera. Prikupljena sredstva od prodaje fotografija uplatit će se na žiroračun Centra za rehabilitaciju Josipovac. Izložba će ostati otvorena do 10. lipnja.

Slavica Gavranić rođena je 19. veljače 1965. godine u Župi dubrovačkoj. Živjela je neko vrijeme u Francuskoj. Fotografijom se bavi od mladih dana. Kako ističe ljubav se rodila još u osnovnoj školi gdje je s još desetak učenika i profesorom Vlahom Baničevićem svaki tjedan u maloj mračnoj komori izrađivala fotografije. Ozbiljniji pristup dogodio se prije osam godina kad se na nagovor Igora Brautovića počela druziti s entuzijastima fotografije, i to u fotografskoj skolici, a svima nama poznatoj slasticarni Dolce Vita u Naljeskovicevoj ulici, te profesionalnim fotografima poput fotoreportera Željka Tutnjevića. Dobitnica je nekoliko nagrada, a ovo joj je prva samostalna izložba.

Pročitajte još

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist