Crna kronika

INCIDENT U GRADU Tko je remetio mir, tko prijetio ‘plavcima’, a tko se opirao uhićenju?

INCIDENT U GRADU Tko je remetio mir, tko prijetio 'plavcima', a tko se opirao uhićenju?

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska izvijestila je o detaljima slučaja narušavanja javnog reda i mira u kojem je, u jutarnjim satima srijede 9. kolovoza ispred ugostiteljskog objekta u Gradu, sudjelovalo šest hrvatskih državljana.

Oni su, ističe se u priopćenju, na naročito drzak i nepristojan način narušavali javni red i mir, a prilikom narušavanja jedan od sudionika događaja, 23-godišnjak, uputio je ozbiljnu prijetnju ženskoj osobi, također sudionici narušavanja. Protiv svih šestero Prekršajnom sudu u Dubrovniku podnosi se optužni prijedlog za prekršaj iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok je 23-godišnjak i kazneno prijavljen za prijetnju.

Prilikom intervencije policijskih službenika sudionici narušavanja i osobe koje su se s njima nalazile u društvu prijetili su i vrijeđali policijske službenike sprječavajući ih u obavljanju njihovih službenih zadaća.

Uhićeno je ukupno osam hrvatskih državljana, od kojih pet uz uporabu sredstava prisile, i svi oni su dovedeni u Policijsku postaju Dubrovnik na kriminalističko istraživanje po završetku kojeg su tri sudionika narušavanja, uz kaznene prijave zbog sumnje da su počinili kazneno djelo prijetnje i kazneno djelo prisile prema službenoj osobi dovedeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dok ih je još troje u redovnoj proceduri kazneno prijavljeno nadležnom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela prisile prema službenoj osobi.

Preostalo dvoje uhićenih su uz optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira dovedeni na Prekršajni sud u Dubrovniku.

Nitko od sudionika ovog događaja nije ozlijeđen.

Pročitajte još

Vozio s 2,5 promila alkohola u krvi, ostao bez dozvole na tri mjeseca

Dulist

Uhićen Francuz zbog prometne nesreće u kojoj je teže ozlijeđen Libertasov vozač

Dulist

Dvojica maloljetnih nasilnika iz Uvale Lapad u pritvoru

Dulist