Grad

INA ‘preduhitrila’ sezonu, Orsan radi non stop

INA 'preduhitrila' sezonu, Orsan radi non stop

Nakon što je prije dvadesetak dana započela rekonstrukcija INA-ine benzinske postaje ‘pod Dubom’ građani Dubrovnika i njihovi gosti ostali su bez pumpe koja na užem području grada radi iza 22 sata.

Naime, zatvaranjem benzinske postaje ‘pod Dubom’, koja je radila od 0 do 24 sata, gorivo se do prošlog tjedna nije moglo točiti iza 22 sata. Osim u Komolcu ili Kuparima, koji su u nekim slučajevima ipak predaleko.

Bez kapi goriva
– Prošlu nedjelju panično me je nazvao gost koji je ostao bez kapi goriva u svom automobilu. Budući da ga je GPS naveo na pumpu ‘pod Dubom’, do tamo je uspio doći, ali se nemalo šokirao kad je shvatio da pumpa na tom mjestu ne postoji. I više nije uspio pokrenuti automobil. Jedino što mi je preostalo jest da se u kasnim večernjim satima s bidonom zaputim prema Komolcu, jer tamo benzinska postaja radi non stop – ispričala nam je naša sugrađanka, koja se zapitala hoće li INA ipak razmisliti o promjeni radnog vremena svoje postaje na Orsanu, koja je uz Energopetrolovu kraj Atlant centra jedina na užem području grada. No, ni jedna od njih nije radila iza 22 sata. Tim više što je Dubrovnik turistički grad, a sezona je pred vratima. Pa iako bi se ovaj spomenuti događaj mogao nazvati izoliranim slučajem, budući da će rijetko koji vozač dozvoliti da mu limeni ljubimac ostane bez kapi goriva, ovakve se stvari u turističkom gradu ipak ne bi trebale događati.

Nova odluka – Orsan radi non stop
Tragom ove priče uputili smo INA-i upit o eventualnoj promjeni radnog vremena na Orsanu. Tamo je, naime, zbog rekonstrukcije postaje u Nazorovoj ulici radno vrijeme prvotno, privremeno bilo promijenjeno, pa se gorivo na Orsanu moglo svakim danom, te nedjeljom i blagdanima točiti od 06 do 22 sata. Podsjetimo, Orsanova pumpa radila je prije radova ‘pod Dubom’ radnim danom od 7 do 19 sati, a nedjeljom i blagdanima od 7 do 13 sati. No odluka je, na sreću brojnih vozača, posebno posjetitelja, ipak promijenjena pa Orsan od prošlog utorka radi non stop, i to do 15. lipnja.
– Do ponovnog otvorenja benzinske postaje Dubrovnik-grad, koje je predviđeno u lipnju, svi proizvodi i usluge dostupni su na najbližim Ininim benzinskim postajama Dubrovnik-Orsan, Dubrovnik-Komolac i Kupari. Nadalje, bit će produženo radno vrijeme benzinske postaje Dubrovnik-Orsan, te će ona biti otvorena od 0 do 24 sata – odgovorili su na naš upit iz INA-e.

Modernizacija postaja
Također naglašavaju kako se u sklopu Plavog koncepta, projekta koji je INA pokrenula krajem 2010. godine s ciljem modernizacije maloprodajne mreže, od 10. ožujka provodi kapitalna rekonstrukcija benzinske postaje Dubrovnik-grad. Na mjestu stare benzinske postaje izgradit će se nova koja će zadovoljavati standarde zaštite okoliša, imati novi vizualni identitet, vrhunsku tehničku opremljenost i funkcionalnost, kao i proširen asortiman robe široke potrošnje. U sklopu Plavog koncepta do sada je modernizirano više od 180 benzinskih postaja, između ostalih i benzinske postaje Dubrovnik – Komolac i Kupari.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović