Grad

IMA LI KRAJA!? Midia grupa traži 65 milijuna kuna, a taji odštetni zahtjev od 260 milijuna kuna prema Ragusi parking!

IMA LI KRAJA!? Midia grupa traži 65 milijuna kuna, a taji odštetni zahtjev od 260 milijuna kuna prema Ragusi parking!

Midia grupa poslala je u petak na adresu Grada Dubrovnika dopis u kojem traže nevjerojatnih 65 milijuna kuna kako bi se povukli iz projekta Javne garaže.
-Oni potražuju od Grada za taj iznos izgubljenu dobit, za neispunjavanje obveza od strane Grada. Oni bi se time povukli z cijele priče, ali to ne znači da bi prestala obveza za kredit od 12 milijuna eura gdje bi Grad bio jamac – potvrdio nam je predsjednik dubrovačkog Gradskog vijeća Mato Franković.
-Naš odgovor će uslijediti vrlo brzo, ali njihova ponuda je vrlo nekorektna. Mi nismo imali velika očekivanja, a Midia u tom dopisu nije navela što se događa s tvrtkom Ragusa parkingom koja je u vlasništvu Grada i Midia grupe – istaknuo je Franković te dodao kako je Midia grupa predala na arbitražnom sudu odštetni zahtjev prema toj tvrtki u jednakom iznosu kao i prema Gradu Dubrovniku.
-Ukupni odštetni zahtjev prema Ragusi parking je 260 milijuna kuna, ukupno kad se tome doda i onaj prema Gradu Dubrovniku to je više od pola milijarde kuna – rekao je Franković te istaknuo i kako je gotovo tri milijuna eura novca iz kredita za garažu isplaćeno na račune na Cipru.
– Zatražit ćemo od njih zašto su novci od kredita izravno uplaćivani na račune na Cipar. I kome je taj novac uplaćen – zaključuje Franković.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist