Crna kronika

Ilija Kristović osuđen na četiri godine zbog pokušaja ubojstva

Ilija Kristović osuđen na četiri godine zbog pokušaja ubojstva

Nepravomoćnom presudom Županijskog suda u Dubrovniku Ilija Kristović proglašen je krivim za pokušaj ubojstva svoje supruge Mirjane Kristović. Izrečena mu je kazna od četiri godine zatvora.

Podsjetimo, riječ je o slučaju iz kolovoza 2014. godine koji je šokirao dubrovačku i hrvatsku javnost, kada je Ilija Kristović unakazio svoju ženu kojoj su život spašavali dubrovački, a potom i splitski liječnici nizom operacija.
Prema optužnici županijskog državnog odvjetništva, ‘on je 13. kolovoza 2014. u obiteljskoj kući u mjestu Grbavac u Župi dubrovačkoj u cilju da liši života svoju suprugu Mirjanu Kristović za vrijeme dok je spavala na podu najmanje šest do sedam puta udario nogama obuvenim u cipele u predjelu glave i vrat’.
Kako su naveli iz županijskog državnog odvjetništva ‘oštećena je uslijed udaraca zadobila osobito tešku tjelesnu ozljedu opasnu po život sa trajnim oštećenjima, a smrt nije nastupila zbog poduzetih operativnih zahvata i intenzivnog liječenja’.
Ilija Kristović se nalazi u istražnom zatvoru, a treba napomenuti kako je prije ovog strašnog zločina on zbog zlostavljanja svoje supruge nekoliko puta osuđen na Prekršajnom i Općinskom sudu u Dubrovniku, a nesretna žena je neko vrijeme bila smještena i u sigurnoj kući na predjelu Zagreba.

Pročitajte još

U hotelu Vis 2 pronađeno beživotno tijelo muške osobe

Dulist

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist